Danilovgrad: Eksplozija na stepeništu stambene zgrade

U policiji navode da nema nikakvih operativnih saznanja da je eksplozija povezana sa onom koja je prije desetak dana odjeknula u dvorištu kuće Pera Jokića iz DG

1 komentar(a)
Danilovgrad eksplozija, Foto: Jelena Jovanović
05.05.2013. 07:16h

U noći između petka i subote u Danilovgradu, na stepeništu manje stambene zgrade podmetnut je eksploziv od čije je detonacije oštećena zgrada i parkirani automobil jednog od stanara.

Prema nezvaničnim informacijama iz Uprave policije, improvizovana eksplozivna naprava bila je podmetnuta na spoljnjoj strani stepeništa zgrade u kojoj žive tri porodice

"Naprava je detonirana u 3.16 časova ujutro. Mi smo u saradnji sa nadležnim tužiocem angažovali vještaka za eksplozive i požare, koji je u saradnji sa kolegama iz Forenzičkog centra, Centra bezbjednosti Podgorica i ekipom za uviđaje danilovgradske policije, uradio uviđaj. Obavili smo razgovor sa više građana koji su mogli biti očevici, a preduzimamo sve mjere i radnje iz naše nadležnosti, kako bi rasvijetlili ovo krivično djelo”, rečeno je iz policije.

"Naprava je detonirana u 3.16 časova ujutro. Mi smo u saradnji sa nadležnim tužiocem angažovali vještaka za eksplozive i požare, koji je u saradnji sa kolegama iz Forenzičkog centra, Centra bezbjednosti Podgorica i ekipom za uviđaje danilovgradske policije, uradio uviđaj"
Prema istom izvoru, inspektori ne isključuju nijednu mogućnost, ali još ispituju motiv.

“Osim razgovora koji su već obavljeni, obavićemo još neke. Preduzimamo sve mjere i radnje iz naše nadležnosti”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Istakao je da policija nema nikakvih operativnih saznanja da je posljednja eksplozija povezana sa onom koja je prije desetak dana odjeknula u dvorištu kuće Danilovgrađanina Pera Jokića.

U Baru zapaljen automobil Šćepana Bujića >>>

Tada su, u noći između 23. i 24. aprila u Baru, Podgorici i Danilovgradu, u tri odvojena napada, odjeknule snažne eksplozije. Osim Jokićevog, eksplozivnim napravama uništeni su automobili osumnjičenog za dvostruko ubistvo, Baranina Šćepana Bujića i policajca Saše Pejovića. Iako mete, za sad nepoznatih napadača, međusobno nijesu povezane, motiv za napad, prema informacijama iz policije, mogao bi biti isti - osveta.