Mirotić: Odluka o reprezentaciji na ljeto

Mirotić je upozorio Špansku košarakašku federaciju da će razmisliti o igranju u dresu "crvene furije"!

45 komentar(a)
Nikola Mirotić i Zoran Erceg, Foto: Beta/AP
02.05.2013. 13:58h

Sjajni centar Reala, Nikola Mirotić, upozorio je Špansku košarakašku federaciju da će razmisliti o igranju u dresu "crvene furije" u slučaju da ne bude pozvan da igra na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

"Ukoliko dobijem poziv da igram za Španiju, odazvaću se. Ja sam građanin Španije i osjećam se u Madridu kao kod kuće. Nastupao sam za mladu selekciju Španije na dva velika turnira, ali nikada nijesam dobio priliku da igram za A tim. Ukoliko poziv ne uslijedi ovoga ljeta, razmisliću o varijantama da li da poslije prihvatim da igram za Španiju, ili ne. No, o tom, potom. Sada mi je igranje u dresu Reala prioritet, jer nam slijedi borba za titulu u šampionatu i za fajnl-for Evrolige", kazao je za sajt Fibe 22 - godišnji Mitrotić, koji je ponikao u podgoričkom Džokeru.

Mirotić je nakon škole Jadrana Vujačića prešao u Real, i sa mladom reprezentaciojom Španije ima bronzu sa Evropskog prvenstva za mlade 2010. gopdine, a zlato i titulu MVP je osvojio na Evropskom prvenstvu za mlade 2011. godine.

Nakon tog takmičenja Mirotić je iozabran od strane Čikaga u prvoj rudni drafta, ali preko Atlantika neće prije ljeta 2014. godine.

"Ne možemo sada pregovarati sa Realom oko dovođenja Mirotića, pošto bi prema propozicijama u Čikagu u prvoj sezoni mogao primati maksimum 1,4 miliona dolara. Njegova primanja u Realu su neuporedivo veća, ali narednog ljeta ističe trogodišnji period od izbora na draftu, i moći ćemo bez ogranićenja da pregovaramo o njegovom ugovoru. Dakle, narednog ljeta nam predstoje pregovori sa Realom i Mirotićem, koji nam je i više nego potreban. On nije zahvalan samo kao centar, već je nevjerovatno brz i pokretljiv, a uz to, ima sjajan šut iz daljine", rekao je za ESPN, Gar Forman, generalni menadžer Bulsa.