Podjela bodova u Golubovcima

Balša Božović je pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta prohujala tik pored stative, dok je Boljević iz povoljne pozicije gađao visoko preko gola

1 komentar(a)
Zeta Sutjeska, Foto: Luka Zeković
28.04.2013. 09:13h

Duel Zete i Mornara, okršaj novih trenera dva tima, Mladena Vukićevića i Obrena Sarića, završen je remijem koji ne odgovara nikome - Golubovčani su stigli na ivicu baraža (još su u bezbjednoj zoni samo zahvaljujući gol-razlici), dok su Barani nakon duže vremena zaposjeli dno prvoligaške tabele.

Podjela bodova je i najrealniji ishod meča u kojem su gosti u samom finišu igrali sa dva igrača manje, jer je Gačević isključen u 82, a Rotković u 90. minutu.

"Očekivao sam da će biti teško, jer znam koliko je Mornar tvrda ekipa. Bili smo bolji u drugom poluvremenu, mogli smo da damo gol, ali je remi ipak najprevedniji", prokomentarisao je trener Zete, Vukićević.

Prva je zaprijetila Zeta, u 19. minutu, ali je šut Vlaisavljevića bio lak plijen za golmana Radanovića.

Uzvratio je Gačević, koji je nakon centaršuta Divanovića iz slobodnog udarca pucao glavom pored gola.

Zeta je u nastavku krenula angažovanije, iako ni gosti nisu željeli da se zadovolje “nulom”.

Balša Božović je pokušao iz slobodnog udarca, ali je lopta prohujala tik pored stative, dok je Boljević iz povoljne pozicije gađao visoko preko gola.

Serija prilika za Zetu zaključena je u 54. minutu, kada je Vlaisavljević, maltene iz “mrtvog ugla”, pogodio stativu.

Uzvratili su Barani. Bogdanović je u 59. minutu imao možda i najveću priliku na meču, ali je sa desetak metara pucao pravo u golmana Zete Ivanovića.

Priliku za Barane imao je i Kaluđerović, dok je posljednja nada Zete da će osvojiti sva tri boda otišla sa promašajem Brnovića u finišu.

Jedan, pa dva igrača više u sudijskoj nadoknadi, nisu pomogli domaćinu...

"Nismo zadovoljni bodom, jer smo imali nekoliko dobrih šansi koje smo morali da realizujemo. Zeta je bila bolja samo na početku, a sve ostalo je bilo na našoj strani. Borićemo se i dalje, nadam se da možemo da izbjegnemo direktno ispadanje", rekao je Zoran Đurašković, pomoćni trener Mornara.

Zeta - Morner 0:0

Golubovci - Stadion ”Trešnjica”. Gledalaca: 500. Sudija: Savo Vujović (Cetinje). Pomoćnici: Nikola Razić i Jovica Tatar (Podgorica). Žuti kartoni: Radulović, Božović (Zeta), Gačević, Jelenić (Mornar). Crveni kartoni: Gačević u 82. i Rotković u 90. minutu (Mornar).

Zeta: Ivanović 6,5, Radulović 6, Kaluđerović 6, Cavnić 6 (Kukuličić), Novović 6, Brnović 5,5, Došljak 5,5, Božović 5,5 (Kalačević), Boljević 6, Vlaisavljević 5,5 (Klikovac), Korać 5,5.

Mornar: Radanović 6,5, Gačević 6, Skopljak 6, Jelenić 5,5 (Kajević), Vojvodić 6, Krstović 6,5, Obradović 6, Metović 6, Divanović 6 (Ćulafić 5,5), Bogdanović 6 (Merdović), Rotković 6.