Osumnjičeni za prebijanje policajca iz Bara još u bjekstvu

Sagovornik iz barske policije kazao je da inspektori svakodnevno pretresaju stanove i objekte, za koje postoji sumnja da bi se Kožar i Vuksanović u njima mogli skrivati

205 pregleda8 komentar(a)
24.04.2013. 19:35h

Braski inspektori prethodnih dana bezuspješno su pretresali brojne objekte u Dobrim vodama, Utjehi i Sutomoru, u potrazi za Robertom Kožarom (25) i Velimirom Vuksanovićem (25), osumnjičenima za prebijanje zamjenika komandira sutomorske policije Admira Čolovića.

Oni već dvadesetak dana izmiču policijskoj potjeri.

Sagovornik “Vijesti” iz barske policije kazao je da njihovi inspektori svakodnevno pretresaju stanove i objekte, za koje postoji sumnja da bi se Kožar i Vuksanović u njima mogli skrivati.

Policija je ranije uhapsila Gorana Vukmanovića (32) i Nemanju Obradovića (25), koji se sumnjiče da su sa Kožarom i Vuksanovićem pretukli Čolovića.

Njima dvojici istražni sudija Osnovnog suda u Baru odredio je pritvor, nakon što su prvobitno saslušani u Višem tužilaštvu u Podgorici. Obojica su, pred tužiteljkom Sanjom Jovićević, negirali da su učestvovali u tuči u kojoj je policajac povrijeđen. Strugar im je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Čolović je, 5. aprila oko dva sata iza ponoći, brutalno pretučen u barskom restoranu “Vidikovac”. Prema jednoj verziji događaja, policajac je pretučen jer se umiješao u raspravu kolege Jovana Đurđića sa Kožarom, Vuksanovićem, Vukmanovićem i Obradovićem. Više sagovornika “Vijesti” iz policije tada je kazalo da je Đurđić, kada su mladići počeli da tuku Čolovića, pobjegao. Tu verziju negirao je Đurđić, koji je svog kolegu Čolovića optužio za izazivanje incidenta u “Vidikovcu”. On je rekao da je razdvajao Čolovića i mladiće, sa kojima se ovaj posvađao u restoranu.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz policije, neko je u “Vidikovcu”, nakon tuče, obrisao sve tragove krvi i pokupio polomljene čaše.

Iako je iz barske policije dan nakon tuče rečeno da je Đurđić suspendovan i da su mu oduzeti službeni pištolj i legitimacija, odluku o njegovoj suspenziji donijeće disciplinski tužilac Uprave policije.

“"Đurđić nije suspendovan. Oduzeta mu je službena legitimacija i oružje i ne radi do okončanja postupka. Da li će biti suspendovan ili ne, odlučiće disciplinaki tužilac”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz barske policje.

Čolovića, koji je u tuči zadobio višestruki prelom vilice, nakon što je iz Kliničkog centra otpušten na kućno liječenje, posjetio je načelnik barske policije Miloš Radulović i gradonačelnik Žarko Pavićević. Radulović je tada kazao da mu je žao što je došlo do incidenta, a naročito zbog toga što se to desilo jednom od najboljih službenika barske policje.

“Vjerujem da je to reakcija na aktivnosti koje preduzimamo u borbi protiv kriminala. Međutim, ovaj napad nas neće pokolebati. Mi ćemo još više zbiti svoje redove i potruditi se da osiguramo bezbjednost i sigurnost građana Bara i cijele Crne Gore, te dokazati da pojedinac ne može biti jači od države”, istakao je tada Radulović.

Galerija