Leo Mesi pod istragom zbog pranja novca i u Argentini

Mesi je u julu prošle godine osuđen u Španiji na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza, ali je kazna preinačena u novčanu, pa je argentinski as platio 252 hiljade eura

65 pregleda1 komentar(a)
mesi, Foto: Clarin.com
02.11.2018. 21:40h

Leo Mesi i njegov otac Horhe mogli bi da se nađu u centru korupcionaškog skandala u Argentini, jer je u toku istraga da li je Mesijeva humnitarna fondacija služila za pranje novca.

List "Klarin" navodi da je poreski inspektor Pablo Turano dostavio dokumentaciju sudiji Gustavu Meiroviču, koji će da procijeni da li će slučaj preuzeti tužilaštvo.

"Klarin" navodi da postoji izjava jednog od rukovodilaca u fondaciji "Leo Mesi", koji je naveo da sav novac od donacija nije upotrijebljen u humanitarne svrhe i socijalne projekte.

Mesi je u julu prošle godine osuđen u Španiji na 21 mjesec zatvora zbog utaje poreza, ali je kazna preinačena u novčanu, pa je argentinski as platio 252 hiljade eura.

Leo i Horhe Mesi oštetili su budžet Španije za 4,1 milion eura između 2007. i 2009. godine, jer su koristili firme u Belizeu i Urugvaju da bi prikrivali zaradu od marketinških prava.

Horhe Mesi je kažnjen sa 15 mjeseci zatvora, ali je na kraju procesa morao da plati 180 hiljada eura.