Murinjo sustigao Fergusona

Murinjo je i u prethodne dvije sezone vodio Real do polufinala, a ranije je to uspio i dva puta sa Čelzijem i po jednom sa Portom i Interom

1 komentar(a)
Murinjo, Foto: Beta/AP
10.04.2013. 07:33h

"Kraljevski" klub je poslije trijumfa u Madridu sa 3:0 poražen sa 3:2 u Istanbulu, ali je prošao među četiri najbolja tima na "Starom kontinentu".

Murinjo je i u prethodne dvije sezone vodio Real do polufinala, a ranije je to uspio i dva puta sa Čelzijem i po jednom sa Portom i Interom.

Real juri svoj deseti evropski trofej, dok je Murinjo još ranije priznao da se nada da će postati prvi trener koji je uspio da se popne na krov "Starog kontinenta" sa tri različita kluba. Prethodno mu je to uspjelo sa Portom 2004. i Interom šest godina kasnije.

Ferguson je do svih sedam polufinala Lige šampiona došao tokom sada već 26-godišnjeg vođenja Mančester junajteda. Tokom tog vremena "crveni đavoli" su osvojili i dva trofeja – 1999. i 2008. godine.

Zanimljivo je da je Portugalac postao tek 5. trener koji je svoje klubove četiri puta zaredom vodio do polufinala Lige šampiona.

Prije njega to su uspjeli samo Elenio Erera, Marćelo Lipi, Visente del Boske i Pep Gvardiola.