Čeliku bodovi u goleadi

U sudijskoj nadoknadi defanziva Zete ponovo je zakazala, nakon što je u kaznenom prostoru srušen Zorić. Isti igrač je preuzeo odgovornost za konačnih 4:3

1 komentar(a)
Čelik-Sutjeska, Foto: Luka Zeković
07.04.2013. 08:40h

Golovi, šanse, borba do posljednjeg daha, preokreti, i na kraju teška ali zaslužena pobjeda fudbalera Čelika, zadovoljila je sve u taboru „metalurga”.

Odmah na startu, u 2. minutu, Cavnić je pogriješio, Račić se izborio za loptu, defanzivac Zete oborio ga je s leđa, zbog čega je sudija Kaluđerović pokazao na bijelu tačku. Siguran egzekutor bio je Darko Zorić.

Gol za “metalurge” u potpunosti je otvorio rivale, a šanse su se ređale kao na filmskoj traci.

Najbolju i najizgledniju imao je domaćin u 45. minutu, kada je Ivanovićev zicer završio pored stative.

"Odigrali smo dobar i kvalitetan meč. Sve čestitke zaslužuje i protivnik koji je došao da se nadigrava. Imali smo dobre šanse u prvom poluvremenu, praktično zicere, koje nismo realizovali. Nakon odmora Zeta je preokrenula, ali na našu sreću znali smo da odgovorimo. Sigurno da ćemo kroz prvenstvo ili Kup izboriti evropsku vizu", kazao je trener Čelika Slavoljub Bubanja.

Nakon odmora - prava drama. Čelik je napadao a Zeta pogađala prva.

U 70. minutu Korać je majstorskim udarcem preko živog zida pogodio sami ćošak Banovićevog gola.

Samo minut kasnije totalni preokret, Zeta se ponovo radovala.

Boljević je sa svoje polovine uposlio Božovića, koji je nastavio za Došljaka, čiji je šut završio u mreži „crvenih“.

Od tog trenutka Čelik je krenuo na sve ili ništa. U 79. minutu Marjanović je odlično iskoristio ukazano povjerenje (zamijenio Račića), i preciznim udarcem poslao loptu pod prečku.

Pet minuta kasnije novi preokret, radost Nikšićana - korner sa desne strane izveo je Zorić, a najbolje se u šesnestercu snašao Radović, za novo vođstvo 3:2.

Čelik je tada ostao sa igračem manje, Vuković je dobio drugi žuti karton, što je Zeta odmah iskoristila da preko svog najboljeg pojedinca Žarka Koraća poravna rezultat.

U sudijskoj nadoknadi defanziva Zete ponovo je zakazala, nakon što je u kaznenom prostoru srušen Zorić. Isti igrač je preuzeo odgovornost za konačnih 4:3.

"Dati tri gola u gostima i na kraju izgubiti je poražavajuće. Moji momci napravili su previše gluposti u defanzivi. Ne mogu da budem zadovoljan, bez obzira što je utakmica bila interesantna", kratko je istakao Darko Suškavčević, trener Zete.

Čelik - Zeta 4:3 (1:0)

Nikšić - Stadion Čelika. Gledalaca: 300. Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Šaković (Podgorica), Marko Stanković (Cetinje). Strijelci: Zorić u 2. i 90+1. (oba iz penala), Marjanović u 79. i Radović u 84. minutu za Čelik, Korać u 70. i 90 . i Došljak u 71. minutu za Zetu. Žuti kartoni: Radović, Delibašić, Vuković, Zorić (Čelik), M.B.Radulović, Cavnić (Zeta).

Čelik: Banović 7, Dubljević 7, Radović 7, Đikanović 7, Bulatović - (Vuković 7), Bulajić 7, Adrović 7, Jovović 7, Zorić 7,5, Ivanović 6,5 (Kolev), Račić 6,5 (Marjanović 7).

Zeta: Radović 6,5, M.M.Radulović 6,5, Cavnić 6, M.B.Radulović 6, Novović 7, Božović 7 (Otašević), Brnović 7, Došljak 7, Vlaisavljević 6,5 (Orlandić), Boljević 7, Korać 7.