Mišel Obama se osjeća kao "zauzeta samohrana majka"

Uprkos ishitrenoj izjavi, prva dama je i dalje na udaru krtitke zvog svog ispada

2 komentar(a)
06.04.2013. 12:34h

Prva dama Amerike je u razgovoru za televiziju CBS u Vermotu govorila o problemima s kojima se suočavaju roditelji koji pokušavaju da usklade naporan posao i porodični život.

Ona je objasnila da je bila u sličnoj situaciji kao i mnogi drugi zaposleni roditelji prije nego što se preselila u Bijelu kuću – "posao, vožnja djece na razne aktivnosti, nemanje vremena za kupovinu ili kuvanje, manjak energije".

Greška joj se otela kada je rekla:

"Vjerujte mi, kao prezauzeta samohrana majka".

Mišel Obama se brzo ispravila, rekavši: "Nije trebalo da kažem "samohrana" – ali kao prezauzeta majka", i još je dodala, "znate kad imate muža koji je predsjednik, ponekad se osjetite kao da ste sami, ali on je tu".

Međutim, uprkos ishitrenoj izjavi prva dama je i dalje na udaru krtitke zvog svog ispada, a mnogi joj zamjeraju što svoj privilegovani način života poredi sa životom samohranih majki, jer smatraju da se ona ne suočava s problemima s kakvim se bore ove žene.

Neki od komentara na društvenoj mreži "Twitchy" su: "Zanimljivo, ne sjećam se luksuznih odmora i slugu, ni besplatnih vila", kao i "Oh, jadna Mišel. Sve one dadilje se ne računaju kad ste sami...Bože!".

Mišel Obama je takođe objasnila da novac nije problem njenoj porodici, ali vrijeme jeste.

U prethodnom intervjuu u Bostonu, rekla je da stalno govori mladim ženama da je važno da budu prilagodljive i da ona vjeruje da: "Mi moramo da slušamo svoje biće, svoje strasti... i da ne mjerimo svoj uspjeh nečijim tuđim životom".