Zeta da nastavi seriju, Rudar da vrati dug Golubovčanima

Nakon što je u prvih pet proljećnih kola osvojila 11 bodova, Zeta sa optimizmom iščekuje treći krug takmičenja i današnji meč sa Rudarom na Trešnjici.

0 komentar(a)
Zeta - Rudar, Foto: Vesko Belojević
30.03.2013. 11:24h

Nakon što je u prvih pet proljećnih kola osvojila 11 bodova, Zeta sa optimizmom iščekuje treći krug takmičenja i današnji meč sa Rudarom na Trešnjici.

Dva rivala odmjerila su snage prije dvije sedmice pod Golubinjom (tada je bilo 1:1).

"Čeka nas težak posao, uostalom tako je bilo i na svim utakmicama do sada. Rudar ima dobru ekipu, Pljevljaci su u minulom kolu protiv Mornara potvrdili kvalitet. No, igramo kući, a ukoliko pružimo partiju kao u posljednjih nekoliko mečeva, vjerujem da ćemo osvojiti tri boda. Pitanje je, međutim, i u kakvom će stanju biti teren", kazao je Darko Šuškavčević, trener Zete.

Domaćin ne može da računa na Kaluđerovića (kartoni), dok je neizvjestan nastup Burzanovića i Božovića.

Nakon prvog, u Baru, Pljevljaci se spremaju za drugi proljećni trijumf, ovog puta na Trešnjici. Zeta je od nedavno dužnik (odnijela bod iz Pljevalja), pa će izabranici Nikole Rakojevića pokušati i da sa kamatom vrate taj dug, ali i da prekinu dugu seriju Golubovčana bez poraza.

Utakmica sa Mornarom je pokazala da je forma kompletne ekipe u usponu, konačno su i napadači svoj dio posla počeli da odrađuju kako treba, pa je i optimizam na mnogo višem nivou nego prije dvadesetak dana.

A zajedno sa optimizmom ide i samopouzdanje, neohodno za dobre rezultate. Međutim, svi u klubu su svjesni da se i Zeta pita.

"Nije slučajna njihova serija bez poraza, jer je riječ o vrlo kvalitetnom timu koji se samo sticajem okolnosti ne nalazi pri samom vrhu tabele. Dakle, čeka nas teško gostovanje gdje nije lako pobijediti, ali sam siguran da imamo snage da konačni ishod bude upravo takav. Trijumfom na Topolici nekako smo preskočili tu psihološku barijeru, izazvanu lošim učinkom u prve četiri proljećne runde. Sada se sve polako vratilo u normalu, pa vjerujem da možemo ponoviti rezultat iz prvog kruga kada smo u Golubovcima bez većih problema osvojili tri boda. Bez obzira što se ondašnja i sadašnja Zeta poprilično razlikuju", optimista je iskusni Dušan Nestorović.

Zeta - Rudar

Golubovci - Stadion “Trešnjica”. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Pomoćnici: Nikola Razić (Podgorica), Aleksandar Đikanović (Nikšić). Početak u 15.30 časova.

Zeta (4-3-2-1): Ivanović - M. M. Radulović, M. B. Radulović, Cavnić, Novović - Burzanović (Božović), Brnović, Kalačević - Boljević, Vlaisavljević - Korać.

Rudar (4-4-2): Vukliš - Jeknić, Petrović, Alić, Nestorović - Brnović, Vlahović, Kaluđerović, Igumanović - Jovanović, Stojanović.