Povratak Tamga nakon 20 mjeseci pauze zbog povrede

Svjetski rekorder u troskoku u dvorani, Francuz Tedi Tamgo vraća u subotu u predgrađu francuskog Liona, Bronu takmičenjima, prvi put nakon 20-mjesečne pauze zbog povrede

0 komentar(a)
29.03.2013. 15:03h

Svjetski rekorder u troskoku u dvorani, Francuz Tedi Tamgo vraća u subotu u predgrađu francuskog Liona, Bronu takmičenjima, prvi put nakon 20-mjesečne pauze zbog povrede.

Tamgo je ove sezone preskočio sezonu u dvorani, kako bi se fokusirao na pripreme za prvenstvo svijeta u Moskvi, od 10. do 18. avgusta.

Tamgo (23) je imao operaciju skočnog zgloba desne noge poslije preloma u julu 2011. dok se pripremao za šampionat Evrope za mlađe seniore.

Postavio dvoranski svjetski rekord u troskoku rezultatom 17,92 metara na šampionatu Evrope u Parizu 2010, propustio je Svjetsko prvenstvo u Daegu 2011, kada je titulu osvojio Amerikanac Kristijan Tejlor, kasnije i olimpijski šampion u Londonu.

Tamgo je u oktobru 2011.fizički napao jednu atletičarku i još dvoje ljudi tokom treninga u francuskom gradu Buluriju, zbog čega mu je Francuska atletska federacija izrekla jednogodišnju suspenziju, od čega šest mjeseci uslovno.

Sud je ranije ovog mjeseca odredio Tamgu da plati 5.000 dolara odštete.