Mišić: Bolji smo od Helena

U slučaju osvajanja makar jednog boda u Atini, Crna Gora bi već danas završila priču, dok bi eventualnim porazom „ajkule” morale da sačekaju promociju do subote i duela sa Turskom u Herceg Novom u kojem su totalni favoriti

61 pregleda0 komentar(a)
Saša Mišić, Foto: Vesko Belojević
27.03.2013. 11:21h

Pretposljednji meč crnogorskih vaterpolista u regularnom dijelu sezone mogao bi da otkloni svaku dilemu (mada ona gotovo da i ne postoji) oko plasmana na finalni turnir.

U slučaju osvajanja makar jednog boda u Atini, Crna Gora bi već danas završila priču, dok bi eventualnim porazom „ajkule” morale da sačekaju promociju do subote i duela sa Turskom u Herceg Novom u kojem su totalni favoriti.

"Ne razmišljamo o tabeli, želimo samo da odigramo najbolje što možemo i da pobijedimo. Svjesni smo da smo se praktično plasirali na finalni turnir, ali nam je cilj da krunišemo sjajne igre i uradimo sve da bez poraza završimo grupu. Grčka je dobar protivnik, imamo informacije da će biti i u jačem sastavu nego u našem prvom susretu u Budvi i sve to govori da nam neće biti lako", rekao je centar crnogorske reprezentacije Saša Mišić.

U sastavu Crne Gore neće biti Aleksandra Ivovića, a priliku će opet dobiti i mlađi igrači (konkretno Miljan Popović i Nikola Marković).

"Opet nismo kompletni, mada sam siguran da ćemo svi mi koji budemo u bazenu uraditi sve da nadomjestimo izostanak Ivovića. Imamo dosta mladih igrača, željnih dokazivanja kojima je svaka utakmica veliki izazov. Zato ne treba da brinemo, motivacija je uvijek na visokom nivou i ne pravimo razliku među protivnicima", kazao je centar mađarskog Debrecina.

Na nedavno obavljenom žrijebu u Barseloni postalo je jasno da će Crna Gora i Grčka odmjeriti snage i u grupi za Svjetsko prvenstvo.

"U ovom trenutku ne razmišljamo o tome, ali svakako da želimo da im damo do znanja da smo bolji od njih. Grci nisu nimalo naivni, imaju i nekoliko iskusnih igrača, ali je kvalitet na našoj strani. Da li će to večeras biti dovoljno, vidjećemo", istakao je Mišić koji je u duelu sa Turskom krajem januara debitovao za nacionalni tim.

"I protiv Turske u posljednjem kolu je bitno da zadržimo ozbiljnost, iako je u pitanju skroman protivnik", zaključio je Mišić.

U istoj grupi, danas će u Zadru snage odmjeriti Hrvatska i Turska.