Obradović: Za osam stanova solidarnosti se ne zna kome su dodijeljeni

Obradović tvrdi da od 2008. godine traje diskriminacija prema članovima USSCG i da u toj sindikalnoj centrali pokušavaju to da isprave

2 komentar(a)
Sandra Obradović, Foto: Boris Pejović
18.03.2013. 13:37h

Predstavnici Unije slobodnih sindikata (USSCG) poručili su danas da će se ponovo obratiti nadležnim institucijama, jer smatraju da je prilikom raspodjele stanova solidarnosti, napravljena diskriminacija.

Član Sekretarijata USSCG i predsjednik Sindikata Kombinata alumionijuma (KAP) Sandra Obradović, saopštila je da će ta radnička asocijacija tražiti jednaka prava na raspodjelu stanova solidarnosti izgrađenih na placu kojeg je Opština Podgorica dodijelila oslobođenog plaćanja zemljišta i komunalija.

“Svi kolektivi su se ranije obratili Crnogorskom fondu za solidarnu i stambenu izgradnju (CFSSI) i Glavnom gradu i tada nam je odgovoreno da pravo na podjelu imaju isključivo članovi Saveza sindikata Crne Gore (SSCG). Napravljena je neviđena diskriminacija”, rekla je Obradović na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da će se USSCG ponovo obratiti nadležnima za to pitanje.

Ključno pitanje će, kako je navela, biti da li članovi Unije, koji su zaposleni u podgoričkim kolektivima, imaju jednaka prava na raspodjelu stanova i ukoliko imaju kako će ta prava biti zaštićena.

Obradović tvrdi da od 2008. godine traje diskriminacija prema članovima USSCG i da u toj sindikalnoj centrali pokušavaju to da isprave, “kako bi se ono što se dodjeljuje članovima SSCG, dodjeljivalo i njima”.

To im je, kako je dodala Obradović i obećano, ali nije ispunjeno.

“Ta uvjeravanja su pala u vodu. Dat je plac gdje treba da se rade dvije zgrade sa 169 stanova, od čega je 118 pripalo CFSSI-u, a 51 Glavnom gradu, koji je podijeljen po kolektivima. Za osam stanova se ne zna kome se dodjeljuju, jer nijesu pokriveni odlukom. To dovoljno govori o transparentnosti ovog procesa i dodjele zemljišta”, navela je Obradović.

Predsjednik Sindikalne organizacije preduzeća Čistoća, Dejan Lakićević, kazao je da su svi upoznati sa činjenicom “da se samo jednom sindikatu daje, a drugom ne”.

“Zapanjen sam ćutanjem predsjednika Vlade i ministara kojima su usta puna da u Crnoj Gori nema diskriminacije. Gradonačelniku poručujem da ovako više ne može i da rješava stvar”, poručio je Lakićević.

Članstvo Unije, kako je naveo, zahtijeva plac po istim uslovima pod kojim su ga dobili u SSCG.