Vujanović: Lekić da se izjasni o Ustavu i Srebrenici

Glavni odbor Liberalne partije odlučio je da ta stranka na izborima 7. aprila podrži predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista Vujanovića

51 komentar(a)
Filip Vujanović, Foto: Arhiva "Vijesti"
17.03.2013. 08:21h

Predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista Filip Vujanović iz Plava je pozvao svog protivkandidata Miodraga Lekića da se pripremi za TV duel i saopšti crnogorskoj javnosti stavove o važnim pitanjima kao što su Ustav Crne Gore i zločin u Srebrenici.

Ističući da je Lekiću pored lidera Nove i Pokreta za promjene Andrije Mandića i Nebojše Medojevićate ško formirati svoj stav, "pozivam Lekića da kaže, da li je Ustav za njega prihvatljiv, i želi li građansku Crnu Goru ili Crnu Goru konstitutivnih naroda“, kazao je Vujanović.

Vujanović je na tribini u Plavu kazao i da će Gusinje dobiti opštinu i da će se naredne godine prolaziti putem Plav-Gusinje-Podgorica preko teritorije Republike Albanije.

"Albanci u Crnoj Gori neće na predsjedničkim izborima glasati za Filipa Vujanovića ukoliko odluka o održavanju konsultativnog referenduma za promjenu statusa gradske opštine Tuzi ne bude u skladu sa zakonom, poručio je predstavnik koalicije Forca Vaselj Siništaj.

Glavni odbor Liberalne partije odlučio je da ta stranka na izborima 7. aprila podrži predsjedničkog kandidata Demokratske partije socijalista Vujanovića.