Ugovor o seksu spašava brak

Ugovorna obaveza trebalo bi da sadrži želje i ideje kojima bi oba partnera trebalo da "začine" svoj seksualni odnos.

261 pregleda5 komentar(a)
ljubav, seks, Foto: Shutterstock.com
16.03.2013. 09:54h

Mnogim dugogodišnjim parovima seks s godinama postaje sve veća obaveza. Mnogo je razloga za to, od nedostatka komunikacije, gubitka intimnosti, smanjenog povjerenja, teškog opuštanja zbog stresa i svakodnevnih obaveza... Za rješenje problema nije potrebno pokušavati da se vratite na početak veze kad je sve bilo neobavezno.

Poznata seksualna terapeutkinja Trejsi Koks savjetuje da bi trebalo da zaboravite na to i pokrenete se prema planu. Parovi bi, za uspješniji seksualni život trebalo da "potpišu" ugovor kojim se obavezuju da vode ljubav jednom nedeljno ili koliko često im odgovara, te kojim se "reguliše" uvođenje novih igrica i poza u spavaću sobu. Kada se obavežu da će jedan drugome pokušati da ispune želje, ugovora bi se trebalo pridržavati najmanje šest nedjelja. Tada bi trebalo shvatiti da je spontanost precijenjena...

Poštujete li ugovor, direktno ćete partneru pokazati da ga cijenite i želite. Dokazaćete mu i da niste izgubili volju i da ste spremni da uradite sve kako bi vratili strast u brak ili vezu.

Ugovorna obaveza trebalo bi da sadrži želje i ideje kojima bi oba partnera trebalo da "začine" svoj seksualni odnos. To bi u stvari trebalo da bude dogovor s partnerom na koje ćete djelove više obraćati pažnju - maženje, predigru, oralni seks. Koks preporučuje da napišete deset stvari koje volite da radite i još deset koje biste željeli da isprobate, a krajnji dogovor biće one koje oboje želite i sviđaju vam se. Vjerovatno će neke ideje ostati samo dio mašte, ali ne brinite, ionako sve ideje njie moguće sprovesti u životu, prenosi Večernji.