Crnogorski kadeti savladali Makedoniju

Crnogorska selekcija do pobjede protiv Makedonije došla je golovima Dritona Camaja u 6. i 40, Nikole Vujnovića u 23. i Blagoja Durkovića u 25. minutu

1 komentar(a)
14.03.2013. 15:28h

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je danas Makedoniju 4:3, u utakmici posljednjeg, trećeg kola razvojnog turnira u Umagu. Crnogorski kadeti su tom pobjedom nastup na turniru završili na trećem mjestu.

Izabranici selektora Borisa Ljutice na startu turnira poraženi su od Bosne i Hercegovine 1:0, dok su u drugom kolu nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca izgubili od Hrvatske 5:4 (0:0).

Crnogorska selekcija do pobjede protiv Makedonije došla je golovima Dritona Camaja u 6. i 40, Nikole Vujnovića u 23. i Blagoja Durkovića u 25. minutu.

Pogotke za Makedoniju postigli su Martin Mircevski u 4, Darko Digalovski u 56. i Džemali Aslani u 60. minutu.

Selektor Ljutica kazao je da je Crna Gora odigrala odličnu utakmicu, naročito prvo poluvrijeme i zasluženo pobijedila.

"U tom periodu bili smo dominantni, imali smo mnogo veći posjed lopte od protivnika, igrali odgovorno i stvorili mnogo prilika za gol od kojih smo četiri iskoristili. U drugom poluvremenu nam je ponestalo snage, što je uticalo na pad koncentracije zbog čega smo i primili dva gola", rekao je Ljutica u izjavi za zvanični sajt Fudbalskog saveza Crne Gore.

On je kazao da ostaje žal za propuštenim šansama u prvoj utakmici, navodeći da je Crna Gora po svemu prikazanom zaslužila veći broj bodova nego što je sakupila.

"To je u drugom planu, jer je naš prvi cilj bilo uigravanje ekipe i provjera igrača i veoma zadovoljan sa onim što sam vidio. Čestitao bih igračima na današnjoj pobjedi i igrama koje su pokazali na turniru", rekao je Ljutica.

Trofej je osvojila selekcija Bosne i Hercegovine, koja je turnir završila sa dvije pobjede i remijem.