Bećiraj četiri mjeseca nije dao gol

Ove sezone Bećiraj je postigao samo dva gola u prvenstvu, a u drugom dijelu sezone - nijedan. Post traje već četiri mjeseca

4 komentar(a)
12.03.2013. 13:04h

Napadač Dinama i crnogorske reprezentacije Fatos Bećiraj već četiri mjeseca nije postigao gol. Taj detalj zapao je za oko hrvatskim medijima, koji su se u posebnom teksu osvrnuli na golgetersku krizu nekada glavnog napadača "modrih".

"Ako nešto može da zabrine trenera Jurčića onda je to Fatos Bećiraj. Crnogorski reprezentativac i "papirnato" prvi Dinamov napadač u velikoj je golgeterskoj krizi. Prošlog ljeta je, kao najbolji strijelac lige, bio blizu transfera u Bundesligu, Hofenhajm je bio taj koji ga je htio uzeti, međutim, Bećiraj je ostao. U Maksimiru su se nadali da će mu uz mogući gol u Ligi šampiona i dobru brojku prvenstvenih pogodaka cijena još malo porasti pa će u ljeto 2013. otići za solidan novac", piše Jutarnji list.

Bećiraj je prešao iz Budućnosti u Dinamo na ljeto 2010. godine i odmah se izborio za status prvotimca kod tadašnjeg trenera Zagrepčana Vahida Halilhodžića.

"Mamiću sam već donio 10 miliona eura, jer toliko će vrijediti Bećiraj. Već je stigla ponuda od pet miliona, ali Mamić ju je odbio", javno je govorio Halilhodžić nakon samo četiri mjeseca Bećirajevog staža u Dinamu.

Sezonu kasnije Bećiraj je postao prvi strijelac hrvatske lige, postigao je i istorijski, prvi gol za Dinamo u Ligi šampiona te godine protiv Reala u Madridu, a onda je uslijedio totalni pad.

Ove sezone Bećiraj je postigao samo dva gola u prvenstvu, a u drugom dijelu sezone - nijedan.

Posljednji put je pogodio prije četiri mjeseca, protiv Zadra 17. novembra 2012. u pobjedi 5:0.