Vigan u polufinalu FA Kupa, Siti u petoj brzini

Vigan je u polufinalu FA kupa, prvi put u svojoj 81-godišnjoj istoriji, pošto je danas iznenadio Everton u gostima sa 3:0.

0 komentar(a)
Majnor Figeroa, Foto: Beta AP
09.03.2013. 19:48h

Vigan je u polufinalu FA kupa, prvi put u svojoj 81-godišnjoj istoriji, pošto je danas iznenadio Everton u gostima sa 3:0.

Vigan, koji se bori za opstanak u Premijer ligi bio je apsolutni autsajder u ovom četvrtfinalu FA Kupa, ali je uspio da se plasira u polufinale golovima Majnora Figeroe u 30, Kalama Mek Manamana u 32, i sjajnim šutom sa 20 metara Hordi Gomeza u 34. minutu.

Everton koji je u FA kupu pet puta pobjeđivao i 2009. bio drugi, bio je bukvalno izviždan od svojih navijača na poluvremenu.

Vigan će u polufinalu igrati protiv pobjednika Mančester sitija, koji je "počistio" Barnsli sa 5:0. Najbolji igrač meča bio je Argentinac Karlos Teves, koji je postigao het-trik, a golove je dao u 11, 31. i 50. minutu. Imao je i asistenciju Aleksandru Kolarovu za gol u 27. minutu, a konačan rezultat postavio je španski reprezentativac David Silva u 65. minutu.

"Odlazak na Vembli za nas kao fudbalski klub je jedinstveni trenutak istorijski. Želimo uspjeh u kupu, ali ne po cijenu lige... Igrali smo dobro danas, imali smo nevjerovatan nivo koncentracije", rekao je trener Vigana Roberto Martines.

Vlasnik kluba Dejv Velan rekao je da je opstanak prioritet, ali mu može donijeti i neke ljepše uspomene na "hram fudbala", pošto je on igračku karijeru završio prelomom noge igrajući finale FA Kupa 1960. za Blekburn.

"Ovo je bio apsolutno čudesan dan. U prvom poluvremenu smo odrali Everton naživo. Sanjao sam da smo došli i pobijedili Everton, i onda u finalu dobili Blekburn, koji je pobijedio Milvol u polufinalu (meč se igra u nedjelju). Sada smo na pola puta. Nadam se da će se ostvariti, volio bih da na Vembliju igramo protiv Blekburna", rekao je Velan.

Milvol u nedjelju igra sa Blekburnom za mjesto među četiri najbolja tima, a Mančester Junajted će tražiti prolaz protiv Čelzija.

Oba polufinalna meča igraju se na Vembliju 13. i 14. aprila.