Atlas fondacija uručila 20 stipendija, Filip Marković student generacije

Na konkursu za Atlas stipendije prijavilo se 65 studenata sa gotovo svih fakulteta sva tri crnogorska univerziteta

177 pregleda5 komentar(a)
05.03.2013. 22:27h

Atlas fondacija uručila je, na svečanoj akademiji u Crnogorskom narodnom pozorištu, 20 stipendija najboljim studentima.

Stipendije, u iznosu od po 1.000 eura, dobilo je 15 studenata Univerziteta Crna Gora i pet studenata privatnih univerziteta, a student generacije je Filip Marković, sa Fakulteta za informacione tehnologije Univerziteta Mediteran.

Predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević kazao je studentima da je njegova, kao i obaveza svih zvaničnika da urade sve što je u njihovoj moći da stipendistima obezbijede dostojanstvenu budućnost u svojoj zemlji.

Foto: Boris Pejović

"Naša obaveza je da vam omogućimo da i dalje vjerujete da možete promijeniti svijet, da nikada ne prestajete da mislite da će sjutra biti bolje nego juče i da vi tome trebate i možete da doprinesete", istakao je Knežević.

Premijer Crne Gore, Milo Đukanović istakao je da je "naša zemlja odlučna da gradi društvo zasnovano na znanju" i poručio je studentima da je i država uz njih.

Milo Đukanović i Duško Knežević, Foto: Boris Pejović

"Unaprijeđenje standarda školovanja na svim nivoima i usvajanje najboljih međunarodnih iskustava prilagođenih mogućnostima i potrebama Crne Gore predstavlja naš strateški intreres", rekao je on i dodao da samo tako možemo odgovoriti izazovima evropske budućnosti.

Dodjeli stipendija prisustvovali su domaći i strani zvaničnici, a prisutnima se obratio i glumac Lazar Ristovski, citirajući odlomak iz “Gorskog vijenca”.

Na konkursu za Atlas stipendije, koji je trajao od 15. do 25. decembra 2012. godine, prijavilo se 65 studenata sa gotovo svih fakulteta sva tri crnogorska univerziteta, a nagrađeni stipendisti postaće dio Atlas Alumni grupe koja do sada broji 155 članova.

Galerija

Atlas stipendije FOTO: Boris Pejović
Atlas stipendije FOTO: Boris Pejović
Milo Đukanović, Duško Knežević FOTO: Boris Pejović