Budućnost Podgorica osvojila trofej

"Mi smo uspjeli da nametnemo svoj stil igre, ali ne od samog početka kada smo sa grčem ušli u meč'', kazao je Zdenko Grbavčević, trener Budućnost Podgorice

80 pregleda0 komentar(a)
Košarkašice Budućnost Podgorice, Foto: Nebojša Mandić
05.03.2013. 19:41h

Košarkašice Budućnost Podgorice pobjednice su Jadranske lige - podgorički tim je večeras u Herceg Novom, u finalnu završnog turnira, savladalo Raguzu iz Dubrovnika 60:51.

Od samog početka nije izgledalo da će pehar pobjednika regionalnog takmičenja završiti u rukama izabranica Zdenka Grbavčevića. Dubrovčanke su povele serijom od 7:0, a prve poene Budućnost je postigla tek u petom minutu igre.

Ipak, uspjele su Podgoričanke da uhvate ritam i sustignu ekipu Raguse, pa je prvo izjednačenje 23:23 stiglo u 16. minutu, a odmah i prvo vođstvo ekipe koju je na terenu u svakom smislu predvodila Ana Baletić.

Držale su Baletić i saigračice blagu prednost ali nisu uspjevala da se odlijepe sve do samog kraja treće četvrtine. Početkom četvrte četvrtine, ipak, su Podgoričanke, zahvaljujući prije svega odličnoj igri u tim momentima pored Baletičke i pleja Božice Mujović, nametnule još jači ritam i odličnom odbranom i skokom uspjele da povećaju prednost.

Tako su najveću razliku od 16 poena (59:43) košarkašice Budućnosti imale na tri minuta i 10 sekundi prije kraja meča.

"Prije početka sezone niko nije očekivao da ćemo uzeti Jadransku ligu, ali ja mogu samo da kažem da je ovo za mene očekivani trijumf. Što se tiče same utakmice, mi smo uspjeli da nametnemo svoj stil igre, ali ne od samog početka kada smo sa grčem ušli u meč. To je razumljivo, jer ove djevojke prvi put igraju pred kamerama, a veliki je značaj utakmice. Međutim, kada je prošla ta početna nervoza, otvorili smo ih u napadu i uspjeli da igramo onako kako smo mi željeli i to je na kraju urodilo plodom'', kazao je trener Budućnosti, Grbavčević.

Njegov kolega na klupi Raguze, Zdravko Kitin mu je čestitao na zasluženoj pobjedi.

"Zaslužena pobjeda Budućnosti. Mi smo loše odigrali ovaj meč, prije svega u napadu, postigli smo svega 51 poen, jer smo imali samo jednu raspoloženu igračicu, Ivonu Matić, a to nije nikako bilo dovoljno protiv Budućnosti. Tako da mogu reći da su sasvim zasluženo večeras pobjedile'“, kazao je, trener Raguze, Kitin.

Kapiten Raguze, hrvatske reprezentativka Ivona Matić je proglašena i najboljim strijelcem dvodnevnog turnira koji se igrao u Herceg Novom.

U meču za treće mjesto Primorje je bilo bolje od Rolinga.

Budućnost Podgorica – Raguza 60:51 (11:15, 19:14,18:11,12:11)

Igalo - Dvorana Sporskog Centra u Igalu. Gledalaca 100. Sudije: Šutulović (Podgorica), Kićović (Bar), Bajramović (Dubrovnik).

Budućnost Podgorica: Mujović 7, Vučetić, Baletić 26, Vujadinović 6, Caričić, Šofranac, Bajić 5, Dobrović 9, Mugoša 7, Kirberg, Kuželj, Vujačić.

Raguza: Petrović 2, Babun 4, K. Zarač, M. Zarač, Matić 28, Tošić 7, Lovrić, Tomičić 6, Malada 2, Pocrnjić 2, Dobroslavić, Čoić.