Sara, Mirna i Nevena predstavljaju Srbiju na Eurosongu

Sastav ''Moje 3'' je osvojio najviše glasova publike na nacionalnom muzičkom festivalu "Beosong 2013"

95 pregleda4 komentar(a)
04.03.2013. 10:24h

Muzički sastav ''Moje 3'' koji čine Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović predstavljaće Srbiju sa pjesmom "Ljubav je svuda" na takmičenju za "Pjesmu Evrovizije" u maju u Švedskoj. Sastav ''Moje 3'' je osvojio najviše glasova publike na nacionalnom muzičkom festivalu "Beosong 2013" održanom u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku. Od pet kompozicija koje su se sinoć plasirale u finale ''Beosonga 2013'', numera ''Ljubav je svuda'' (Saša Milošević Mare/Marina Tucaković) dobila je najviše SMS glasova publike (25.959 glasova). Publika je imala pravo da pošalje samo pet poruka sa jednog broja telefona, a glasanje je trajalo 10 minuta. Pobjednice su osvojile trofej ''Beosonga'' kao i novčanu nagradu od 5.000 eura u dinarskoj protivvrednosti.

Pored ''Moje 3'' od 15 kompozicija koje su se takmičile u polufinalu, u finale su ušle i numere - Saška Janković ''Duga u tvojim očima'' (Slobodan Boban Petrović), grupa ''Sky''s'' ''Magija'' (Skaj Vikler), Dušan Svilar ''Spas'' (Marko Ðurašević Mahoni/Rastko Savić), Marija Mihajlović ''Halo'' (Nikola Čuturilo/Boban Janković i Srđan Tanasković).

''Moje 3'' nastupiće tokom prve polufinalne večeri na 58. "Pjesmi Evrovizije'' u švedskom gradu Malmeu
''Moje 3'' nastupiće tokom prve polufinalne večeri na 58. "Pjesmi Evrovizije'' u švedskom gradu Malmeu, koji je ovogodišnji domaćin zahvaljujući pobjedi pjevačice Lorin i njene numere ''Euphoria'' na prošlogodišnjem takmičenju u Bakuu.

Finalno veče je počelo nastupom plesne grupe ''La Luna- Dream team'' koji su igrali uz zvuke numere ''Euphoria'', a lajt-motiv finalne kao i polufinalne večeri je bio ''naši talenti'', pa su tako fotografijom i kratkom biografijom predstavljeni teniser Novak Ðoković, violinista Nemanja Radulović, fudbaler Nemanja Vidić, matematičar Teodor fon Burg, sportistkinja Milica Mandić. U revijalnom delu finalne večeri "Beosonga" nastupilli su Marija Šerifović sa pjesmom Molitva sa kojom je u Helsinkiju, 2007. godine pobijedila na Evrosongu, ''Big bend'' RTS-a, neki od učesnika šou programa ''Ja imam talenat''. Komentator iz Švedske, Jovan Radomir porijeklom sa prostora bivše SFRJ, ukratko je upoznao gledaoce sa Malmeom, a Oliver Mandić izveo je premijerno novu pjesmu ''Ono što ti nisam rekao''.

Kao i prethodne večeri voditeljka programa bila je Maja Nikolić, a radio-voditelji Gorica Nešović i Dragan Ilić su u ''Čekaonici za Malme'' razgovarali sa takmičarima. Finalno veče bilo je direktno prenošeno putem RTS-ovog Prvog kanala, kao i HD i satelitskog programa. Ovogodišnji "Evrosong", koji će biti održan od 14. do 18. maja, biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj popularnoj manifestaciji, koju u prosjeku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i svijeta.

Galerija