Ćetković nastavio gdje je Šušnjar stao

"Momci zaslužuju pohvale, muški su odradili posao. Prezadovoljan sam", rekao je Dragan Radojičić, trener Sutjeske

0 komentar(a)
Sutjeska (na Lugovima), Foto: Vesko Belojević
03.03.2013. 08:58h

Trijumfom nad Mogrenom na Lugovima Sutjeska je dospjela na „plus pet” u odnosu na aktuelnog šampiona Budućnost, što je već ozbiljna prednost, ako se zna da je počeo drugi dio sezone.

Lidera je lansirao Đorđije Ćetković, najveće zimsko pojačanje, koji je sa dva gola nastavio tamo gdje je Đorđe Šušnjar (vratio se u Vojvodinu) na kraju jesenje polusezone stao.

"On je i doveden da donese kvalitet. Riječ je o veoma kvalitetnom fudbaleru koji je dobro poznat domaćoj javnosti - prokomentarisao je trener Sutjeske Dragan Radojičić.

Time se jesenji prvak revanširao Budvanima koji su jesenas kraj Bistrice slavili takođe sa 2:0, ali i trećom uzastopnom pobjedom promovisao sebe u apsolutnog favorita za titulu, iako je do kraja još 14 kola.

"Ne razmišljam o tome, gledamo isključivo sebe. Želimo da iz meča u meč bilježimo dobre rezultate", dodao je Radojičić.

U Budvi se juče igralo sa otvorenim gardom, a uzbuđenja je najavio Isidorović u 7. minutu (Bojić je otklonio opasnost). Gosti su prije vođstva izveli još nekoliko opasnih napada, dok je Mogren prokockao dvije šanse. U 15. minutu Vujović je iz dobre pozicije udarcem glavom pogodio golmana Janjuševića, a domaćin može još više da žali zbog nesvakidašnjeg promašaja Đokovića, koji se desio 20 minuta kasnije. Napadač Mogrena uklizao je nakon ubačene lopte Pržice, ali nije uspio da pogodi mrežu sa svega nekoliko metara..

Brzo je uslijedila kazna - Ćetković je nakon asistencije Peroševića znalački pronašao suprotan ugao Todorovićevog gola.

Vujović je u finišu poluvremena imao još dvije situacije da napravi nešto više, a ispostavilo se da su to bili posljednji trzaji Mogrena. Jer, Ćetković je u 57. minutu rutinskom realizacijom krunisao kontru i otklonio sve dileme na teškom gostovanju.

U strijelce je potom mogao da se upiše i Isidorović, ali je uzdrmao stativu u 73. minutu.

"U prvom poluvremenu smo igrali dobro, imali nekoliko šansi. A one koje su promašili Đoković i Vujović nisu zbog trenutne forme ili fizičke spreme, vjerovatno su njihove glave u pitanju. U nastavku smo bili loši, protivnik lako sačuvao vođstvo. Sutjeska je pokazala da se zasluženo nalazi na prvom mjestu", rekao je Branilsav Milačić, trener Mogrena.

Fudbaleri Sutjeske podijelili su radost sa raspjevanim “vojvodama” nakon meča.

"Igralo se otvoreno, i Mogren i mi imali smo svoje šanse. Imali smo i malo sreće, jer su Đoković i Vujović prokockali prilike da dovedu domaćina u vođstvo. Nosili su nas velika želja i motiv, zasluženo smo pobijedili. U nastavku smo kontrolisali utakmicu, a nakon drugog gola meč je bio riješen. Momci zaslužuju pohvale, muški su odradili posao. Prezadovoljan sam", zaključio je Radojičić.

MOGREN - SUTJESKA 0:2

Budva - Stadion Lugovi. Gledalaca: 600. Sudija: Željko Radunović (Cetinje). Pomoćnici: Dejan Pajović (Cetinje), Nikola Radulović (Podgorica). Strijelac: Ćetković u 39. i 57. minutu. Žuti karton: Bojić (Mogren).

Mogren: Todorović 6, Ivanović 6, Bojić 6 (Baošić), Radišić 6, Popović 6, Lagator 6, Mijušković 6, Peličić 6 (Grbović 6), Pržica 6, Đoković 5,5, Vujović 6 (Zec).

Sutjeska: Janjušević 7, Bečelić 6,5, Ognjanović 7, Ćuković 6,5, Stijepović 7, Jovović 7, D. Karadžić 7, Stevović 6,5, Perošević 7 (Vučić), Ćetković 7,5 (Poček), Isidorović 7 (Zarubica).