Dilan Prašović će boksovati na Kanli kuli sa Abrahamom Tabulom iz Gane

Organizacioni odbor je Memorandumom o saradnji sa SO Herceg Novi, sponzorima i prijateljima boksa omogućio Prašoviću da boksuje u rodnom gradu

237 pregleda0 komentar(a)
Dilan Prašović press
28.06.2018. 11:49h

Novljanin Dilan Prašović ostvariće sportski san 13. jula, na Kanli kuli u Herceg Novom. Mladi profesionalni bokser će u svom gradu na Dan državnosti boksovati protiv Abrahama Tabula iz Gane.

Prašović je profesionalni juniorski prvak WBO verzije u kruzer kategoriji, pošto je početkom juna u Hanoveru odbranio pojas.

Meč protiv Tabula biće za rejting u 10 rundi, kao glavna borba u bokserskom spektaklu u Herceg Novom za Dan državnosti.

"Zahvaljujem, se SO Herceg Novi i drugim sponzorima koji su mi omogućili da se predstavim svom gradu Zahvalan sam i svom timu na podršci, a ja ću dati maksimum kako bi gledaoci uživali u borbi protiv Tabula. Pozivam sve ljubitelje sporta i boksa da dođu u Heceg Novi i uživaju u spektaklu", kazao je Prašović na konferenciji za novinare.

Osim Prašovića konferenciji su prisustvovali njegov trener Fehmi Huseni, promoter Redžo Dedeić, predsjednik organizacionog odbora Ivan Nikolić, te Bojana Živković ispred Turističe organizacije Herceg Novog i Darko Klasić, sekretar za sport u opštini domaćina spektakla.

"Prašović je mlad bokser koji još nije iskazao ni 30 odsto nevjerovatnog potencijala, a bokser iz Gane je noakuter, koji je od 12 pobjeda deset dobio nokautom. No, Dilan je spreman i biće maksimalno pripremljen za dobru borbu", naglasio je Huseni.

Promoter Redžo Dedeić iz kuće "Kety Box Promotion", nema dilemu kada je Prašovićev kvalitet u pitenju.

"Dilan se sjajnom pobjedom predstavio u Njemačkoj, odbranio je titulu juniorskog prvaka i sada je pred njim put ka tituli seniorskog prvaka svijeta. Ispred kuće koja zastupa Dilanove interese želim da se zahvalim menadžeru Bobanu Nikiću koji je uradio sve da Dilan u jednom fantastično organizovanom spektaklu boksuej u svom gradu", rekao je Dedeić.

Neposredno pred istup aktera bokserskog spektakla, organizacioni odbor je potpisao Memorandum o saradnji sa sponzorima i prijateljima projekta - SO i TO Herceg Novi, te hotelima i preduzećima: "Splendid", "Dukley", "Soho", "Rapex", "hotel ACD", "Taksi Maestro", "Marina Zelenika", "Preoples", "Gradska kafana Herceg Novi", "Enigma-Bazzara", "Spider Max" i "Produkcija Dragutinović".

Zahvaljujući njima, 13. jula od 21 sat na Kanli kuli će u uvodnim borbama meča Prašović - Tabul, boksovati: Miljan Đorđević (Srbija) - Dejan Aranđelović (Srbija), Radovan Petrović (Srbija) - Boško Mišić (Srbija), Jelena Saveljeva (Rusija) - Nina Radovanović (Srbija), Šon Miler (SAD) - Siniša Kondić (Srbija).