Šofranac nakon legitimisanja pobjegao policiji

Marko Šofranac (22) poznat je po čestim tučama i nasilničkom ponašanju, zbog čega je od ljetos više puta hapšen i kažnjavan

134 pregleda44 komentar(a)
Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, Foto: Zoran Đurić
01.03.2013. 08:22h

Podgorička policija sinoć je bila na nogama zbog Marka Šofranca (22) zvanog Šole, koji je uspio da pobjegne policajcima tokom potrage za njim u kvartu kod restorana “Maša”.

Policija je po nalogu suda danima tražila Šofranca, a sinoć oko 22.20 časova on je primijećen kod "Maše", pa su ga policajci zaustavili i tražili njegovu ličnu kartu.

Tada je, prema podacima iz policije, tokom legitimisanja Šofranac iz jakne izvadio pištolj i krenuo da bježi iza zgrade, gdje mu se nešto kasnije izgubio svaki trag.

Tokom bježanije, Šofranac je u travnjaku kod "Maše" bacio pištolj, a potom pobjegao između zgrada zbog čega se za nekoliko minuta dežurni sastav Interventne jedinice zaputio ka tom dijelu grada.

Policija je džipovima blokirala kvart, ali su više od sata bezuspješno tražili odbjeglog Šofranca, koji mjesecima zadaje muke inspektorima i policiji...

Tokom racije Šofranac nije nađen, ali je bilo posla za krim-tehničare koji su iz travnjaka "izuzeli" pištolj, koji će biti poslat na vještačenje u Forenzički centar u Danilovgradu.

Marko Šofranac poznat je po čestim tučama i nasilničkom ponašanju, zbog čega je od ljetos više puta hapšen i kažnjavan.

Prije desetak dana u podgoričkom Osnovnom sudu on je osuđen na godinu dana robije zbog nanošenja teških povreda Đorđiju Piperoviću, sinu advokata Zorana Piperovića.

Tokom izricanja te presude on je bio u pritvoru, ali je sudija Maja Zeković nakon saopštavanja odluke odlučila da ga pušti na slobodu.

Šofranac je nakon dužeg skrivanja uhapšen krajem decembra 2012. zbog sumnje da je 27. novembra sa drugom Božidarom Šćepanovićem (30), u tuči slomio nos Đ.P. (27) u blizini “Vektre”.

On je hapšen i 11. septembra 2012. godine zbog sumnje da je dan ranije pucao na kik - boksera Gorana Radonjića i Podgoričane Aleksandra Joksimovića, Miliku Vukilića i Dalibora Globarevića.