Maradona: Došao sam da skinem ljagu sa svoga imena

"Nije me sramota da se pojavim u Napulju. Došao sam ovdje da tražim pravdu", rekao je Maradona na konfenciji za medije u tom gradu, okružen advokatima i telohraniteljima

0 komentar(a)
Maradona, Foto: Beta AP
26.02.2013. 23:06h

Argentinski fudbaler Dijego Maradona, osumnjičen za utaju poreza, doputovao je danas u Italiju i rekao da je došao da "skine ljagu" sa svoga imena.

"Nisam nikoga ubio i zato pokazujem svoje lice ovdje. Nije me sramota da se pojavim u Napulju. Došao sam ovdje da tražim pravdu", rekao je Maradona na konfenciji za medije u tom gradu, okružen advokatima i telohraniteljima.

Napuljski poreznici tvrde da Maradona duguje oko 40 miliona eura zbog utaje poreza iz perioda kada je igrao za Napoli.

Istakao je da su zvaničnici kluba u to vrijeme bili odgovorni za njegove ugovore i da je on imao puno povjerenje u njih.

"Ja sam žrtva jer sam zaradio mnogo, ali ništa nisam znao o ugovornim obavezama. Vjerujem u ljude koji su potpisivali ugovore za mene", kazao je taj sada 52-godišnji trener.

Maradona je rekao da je spreman da razgovara i sa predsjednikom Italije Đorđom Napolitanom.

"Ako predsjednik Napolitano želi da razgovara sa mnom, ja ću to učiniti i pokušaću sve da mu objasnim, jer, ponavljam, ja nisam kriv", rekao je Maradona.

On je kazao da želi da se vrati u Napulj sa unukom, da mu pokaže kakvu je igračku karijeru imao.

"Želim da moj unuk dođe samnom u Napulj da vidi šta je njegov djed učinio ovdje, kakvu je igračku karijeru imao, a ne da bude upamćen kao čovjek koji izbjegava svoje obaveze", zaključio je argentinski fudbaler.

Maradona je za Napoli igrao od 1984. do 1991 godine, a u to vrijeme klub je osvojio jedine dvije titule prvaka Italije.