Bombom na firmu glavnog svjedoka u slučaju protiv Šarića

Nebojša Joksović u zamjenu za povlašćeni status odlučio je da nadležnima ispriča sve što mu je poznato o Darku Šariću i njegovoj grupi

280 pregleda2 komentar(a)
štamparija BMG, Foto: Blic.rs
25.02.2013. 08:58h

U štampariji BMG u beogradskom naselju Železnik, čiji je vlasnik zaštićeni svjedok Nebojša Joksović, sinoć poslije 23 sata došlo je do eksplozije, koja je izazvala požar koji je ugašen sat posle ponoći.

Tanjugu je u MUP-u Srbije rečeno da je nepoznato lice aktiviralo i bacilo eksplozivnu napravu, pri čemu je došlo do požara, a povrijeđenih nije bilo.

Kako je javio Tanjugov izvještač sa lica mjesta, posljednje vatrogasno vozilo otišlo je oko 1.30 časova, a pripadnici policije ostali su da dežuraju.

Nakon što je Nebojša Joksović prvi put dao iskaz, dogodilo se nekoliko napada na njegovu imovinu, a od bombe postavljene u kolima stradao je njegov bliski rođak Radojica Joksović
Štamparija BMG se nalazi u Vodovodskoj ulici 158a u Železniku. Vlasnik Nebojša Joksović (40) je svjedok saradnik u procesu protiv odbjeglog narko-bosa Darka Šarića.

Status svjedoka saradnika, kako su navodili beogradski mediji, dobio je prije više od dvije godine, pošto je prethodno iz ćelije Centralnog zatvora, nakon što je uhapšen 2010, poslao pismo Tužilaštvo za organizovani kriminal u kome je naveo da je spreman da sarađuje.

Iako je neposredno po hapšenju negirao da ima veze sa trgovinom narkotika iz Južne Amerike, u zamjenu za povlašćeni status odlučio je da nadležnima ispriča sve što mu je poznato o Darku Šariću i njegovoj grupi.

Svjedočio je o švercu narkotika i aktivnostima Šarićevog klana u Italiji. On je, prema navodima medija, bio glavni Šarićev čovjek u toj zemlji.

Nakon što je Nebojša Joksović prvi put dao iskaz, dogodilo se nekoliko napada na njegovu imovinu, a od bombe postavljene u kolima stradao je njegov bliski rođak Radojica Joksović.

Prema pisanju štampe, sredinom septembra 2010. u istoj štampariji koja je napadnuta večeras, izbio je požar, pa iako se sumnjalo da je podmetnut, za to nije bilo dokaza.

U maju 2011. na njegovu štampariju u Žarkovu ispaljene su tri "zolje". Samo mjesec poslije toga njegov kafić "La prinćipesa" u istom beogradskom naselju napadnut je bombom. Usljed ovih incidenata MUP je pojačao mjere zaštite Joksovića, navodilu su mediji.

Blizak rođak Nebojiše Joksovića, 32-godišnji Radojica Joksović, poginuo je 3. jula 2012. kada je ispod njegovog sjedišta u automobilu "audi A6", aktivirana bomba u naselju Bele vode.

Nebojša Joksović ostao je upamćen i po tome što je prošle godine, prema navodima beogradskih medija, pokušao da pobjegne iz Srbije u Mađarsku.