Berluskoni: Milan može da bude prvak Italije i Evrope

"Mediji su nas previše kritikovali zbog podmlađivanja tima. Hoćemo trofeje u Seriji A i Ligi šampiona", kazao je Berluskoni italijanskim medijima.

2 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Rojters
22.02.2013. 16:39h

Vlasnik Milana Silvio Berluskoni vjeruje kako roso-neri još ove sezone mogu da šampioni Serije A, ali i Evrope.

"O tituli ćemo da odlučujemo mi, Juventus i Napoli. Trenutno zauzimamo treće mjesto na tabeli, ali vjerujem da možemo da budemo mnogo bolji. Otpisali su nas poslije prvih par utakmica ove sezone, neki su nam čak predviđali i borbu za opstanak. Mediji su nas previše kritikovali zbog podmlađivanja tima. Hoćemo trofeje u Seriji A i Ligi šampiona", kazao je Berluskoni italijanskim medijima.

Milan trenutno zaostaje 11 bodova za vodećim timom Serije A, Juventusom. Milanezi su u srijedu savladali Barselonu sa 2:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona.

U zimskom prelaznom roku Milan se iz Mančester sitija pojačao sa napadačem Mariom Balotelijem za sumu od 20 miliona eura.

"Baloteli je genije. Ima sve predispozicije da u budućnosti bude naš glavni igrač, uz El Šaravija i De Šilja. Oko njih ćemo graditi ekipu u narednih 10 godina", zaključio je bivši italijanski premijer.

Milan u nedjelju igra gradski derbi sa Interom. Potpredsjednik Milana Antonio Galijani nada se da će navijači Intera normalno dočekati Marija Balotelija, koji je nekada nosio sred Intera.

"Nadam se da će ga navijači normalno dočekati", rekao je Galijani.

On je naglasio da nije Milan doveo Balotelija iz Intera, već iz Mančester sitija.

"Nadam se da Baloteli neće imati nikakve neprijatnosti", rekao je Galijani.

Baloteli je sa Interom osvojio titule u Seriji A, Italijanskom Kupu i u Ligi sampiona 2010. sa trenerom Žozeom Murinjom.

Dok je bio igrač Intera, Baloteli je priznao da je navijao za Milan.