Akcionari Pobjede traže krivca za propast novine

Akcionari se pitaju gdje je novac od kredita u iznosu od 6,5 miliona eura, za koji je garantovala Vlada, a koji su bili namijenjeni uglavnom za isplatu zaostalih zarada i otpremnina

88 pregleda3 komentar(a)
22.02.2013. 15:22h

Skupština akcionara Pobjede očekivano je, usvojila prethodni Vladin predlog da se dug na osnovu poreza i doprinosa od oko 2,8 miliona eura poravna tako što će se vlasništvo nad atraktivnom lokacijom i zgradom u Podgorici prepisati na državu.

Odluka je usvojena većinom prisutnih akcionara, dok je nekoliko manjinskih bilo uzdržano, tražeći odgovornost za loše stanje u koje se godinama nalazi najstariji dnevni list.

Akcionar Stevan Vukčević tražio je da se izjašnjenje o Vladinom predlogu odloži, jer je u pitanju "i pravno i ekonomski važno pitanje".

Bez "Pobjede" je zemljište privlačno>>>

On je pitao šta će biti sa dva miliona eura, razlikom između poreskog duga Pobjede državi i procjene Vlade da imovina koju preuzima.

"U odluci se nigdje ne pominju akcionari, šta će biti sa neisplaćenim zaradama za zaposlene... , ne pominje se ni kredit koji je Vlada dala. Ni riječi o budućnosti kompanije, kako je moguće da četiri novine na tržištu izlaze normalno, a mi u ovolikom minusu", naveo je Vukčević.

On je pitao gdje je novac od kredita u iznosu od 6,5 miliona eura, za koji je garantovala Vlada, a koji su bili namijenjeni uglavnom za isplatu zaostalih zarada i otpremnina za zaposlene.

Nekoliko manjinskih akcionara je podržalo Vukčevića, uglas tražeći da se, prije nego država preuzme najvredniji dio imovine Pobjede, utvrdi individualna krivica zbog milionskih dugova.

Direktor Pobjede u ostavci i predsjedavajući Skupštine akcionara Lav Lajović je kazao da će odlukom Vlade biti izmirene obaveze prema državi te da manjinski akcionari, kao ni većinski, tim potezom ništa niti gube niti dobijaju.

On je smirivao manjinske akcionare, zabrinute za svoje vlasništvo.

"Akcije vam ne propadaju. Da se uvede stečaj, što je ovom odlukom izbjegnuto, vi biste ih izgubili", naveo je Lajović.

Galerija