Putin: Boltonova posjeta korak ka obnavljanju odnosa

"Vaša posjeta Moskvi daje nam nadu da ćemo moći da napravimo bar prvi korak prema obnavljanju punih odnosa između naših zemalja", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku održanom u Kremlju, prenijele su agencije

52 pregleda0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
27.06.2018. 13:44h

Vladimir Putin izrazio je nadu da će posjeta savjetnika predsjednika SAD za nacionalnu bezbjednost Džona Boltona Moskvi biti korak ka obnavljanju odnosa dvije države.

"Vaša posjeta Moskvi daje nam nadu da ćemo moći da napravimo bar prvi korak prema obnavljanju punih odnosa između naših zemalja", rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na sastanku održanom u Kremlju, prenijele su agencije.

On je istakao da bilateralni odnosi između Rusije i SAD trenutno nijesu baš najbolji i dodao da Moskva nikada nije tražila konfrontaciju.

Bolton će imati nekoliko sastanaka u Moskvi, među kojima i sa ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom. Državni sekretar SAD Majk Pompeo prošle nedjelje je izjavio da Bolton planira posjetu Moskvi i da je ta posjeta u sklopu priprema susreta američkog i ruskog predsjednika Donalda Trampa i Vladimira Putina