Deset novih rekorda crnogorskih atletičara

Crnogorski atletičari postavili su deset nacionalnih rekorda na dvoranskom prvenstvu Srbije u Novom Sadu.

105 pregleda0 komentar(a)
17.02.2013. 23:32h

Crnogorski atletičari postavili su deset nacionalnih rekorda na dvoranskom prvenstvu Srbije u Novom Sadu.

Atletičar Lovćena Bojan Pešić, kao desetobojac, postavio je novi rekord Crne Gore u skoku u dalj sa rezultatom sedam metara i deset centimetara.

To je bio treći rezultat prvenstva.

Mlađi junior Blagota Petričević, član AK Podgorica, u trci na 60 metara sa rezultatom 7,22 sekunde postavio je rekord Crne Gore za mlađe juniore i imao najbolji rezultat u svojoj konkurenciji na takmičenju.

Oborio je i rekord Crne Gore u skoku u dalj sa rezultatom 6,38 metara za mlađe juniore.

Član beranskog kluba Lim, Kristijan Matković, sa preskočenih 13,99 metara postavio je rekord Crne Gore u troskoku za seniore, juniore i mlađe juniore.

Njegova klupska drugarica Teodora Guberinić, iako pionirka, sa 10,71 metara postavila je rekord Crne Gore u trosku za seniorke,juniorke,mlađe juniorke i pionirke.

"Da crnogorska atletika pravi vrlo ozbiljne rezultate pokazuje se na svakom novom takmičenju u ovoj godini. Nikad nije na jednom dvoranskom takmičenju zabilježeno ovoliko rekorda, kao što su samo u jednom danu postavili Pešić, Petričević, Matković i Guberinić", istakao je potpredsjednik ASCG Gojko Banjević, zadužen za sektor sporta u ASCG, koji je u Novom Sadu boravio kao trener Blagote Petričevića.