MUP Srbije: Kriminalni klanovi planirali diverziju na avionu državnog vrha

Kvar bi izazvao djelimično oštećenje i nakon polijetanja doveo do pada aviona

68 pregleda28 komentar(a)
14.02.2013. 19:57h

Srpska policija obavijestila je, na osnovu informacije Bezbjednosno informativne agencije, predsjednika Vlade Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića da Agencija ima saznanja da vođe pojedinih kriminalnih klanova nastoje da za interese svojih kriminalnih grupa, uz pomoć određenih osoba koje imaju pristup avionu Vlade Republike Srbije, izazovu kvar na avionu u inostranstvu prilikom putovanja predsjednika, premijera ili prvog potpredsednika Vlade Republike Srbije, saopštio je večeras MUP.

Kvar bi izazvao djelimično oštećenje i nakon polijetanja doveo do pada aviona, pri čemu se naknadno ne bi moglo ustanoviti da je u pitanju bio namjerno izazvan kvar, jer se avion u posljednje vrijeme u više navrata kvario, sa čime je javnost bila upoznata, navodi se u saopštenju.

Nakon konsultacije Dačića, koji je danas u posjeti Dablinu, i prvog potpredsjednika Vlade i ministra odbrane Aeksandra Vučića, odlučeno je da se nastavi sa međunarodnim aktivnostima.

U dogovoru sa članovima posade aviona Vlade Republike Srbije, predsjednik Vlade Republike Srbije odlučio je da se vrati za Beograd danas u 18.30 časova istim avionom sa kojim je delegacija i doputovala u Dablin.

MUP je ovo saopštenje objavio pod oznakom "hitno".

Galerija