Baloteli i sudija lansirali Milan, Jovetić proradio

Jovetiću je ovo deveti gol u sezoni, a prvi koji je postigao 22. decembra prošle godine kada je bio dvostruki strijelac na Siciliji protiv Palerma...

82 pregleda2 komentar(a)
03.02.2013. 22:19h

Fiorentina i Stevan Jovetić se bude - "viola" je nakon pet mečeva bez pobjede savladala Parmu (2:0), a taman toliko utakmica je i crnogorski reprezentativac čekao da najzad zatrese mrežu.

I konačno je uspio - Jo-Jo je pogodio u 50. minutu poslije asistencije Borhe Valera i riješio delikatan duel za svoj tim na "Artemio Frankiju".

"Srećan sam zbog gola, ali i zbog tri boda, jer je poznato da smo bili u lošoj seriji. Naš cilj je da se vratimo u Evropu, a ako budemo imali kontinuitet ni treće mjesto nije daleko", rekao je Jovetić.

Jovetiću je ovo deveti gol u sezoni, a prvi koji je postigao od 22. decembra prošle godine kada je bio dvostruki strijelac na Siciliji protiv Palerma. Ujedno, Fiorentina je tada na „Barberi” i posljednj put osvojila tri boda...

Prethodno je "ljubičaste" u vođstvo doveo Luka Toni, koji je glavom pogodio u 28. minutu. Stefan Savić je odigrao cijeli meč...

Mario Baloteli je na debiju svima stavio do znanja kakvo će biti pojačanja za Milan. Super Mario je dao dva gola, ali je i to bilo premalo - Milan je morao da sačeka pomoć sudije Davidea Mase koji je "rosonerima" poklonio penal u 93. minutu.

Na "San Siru" je domaćin dominirao, ali je gol Pincija u 55. minutu promijenio sve. I kada se činilo da je remi upisan, Masa je duel Ertoa i El Šaravija (defanzivac Udinezea pomjerio loptu) okarakterisao kao faul i pogurao domaćina.

Milan sada ima isti broj bodova (40) kao Inter, a tri manje od Lacija koji je trenutno u zoni Lige šampiona. Fiorentina ima 39...

Interu ni silna (ne i dokazana) pojačanja nisu pomogla da izbjegne poraz u Sijeni - domaćin je bio furiozan, kontranapadima je razbio milanskog velikana i slavio je sa 3:1. Inter je od 55. minuta igrao i sa igračem manje, jer je Kristijan Kivu dobio direktan crveni karton zbog faula u svom kaznenom prostoru.

Alesandro Rosina je iskoristio penal za 3:1 i sastavu Andree Stramaćonija spasa nije bilo u Toskani.

"Opravdanja nema, niti smije da ga bude. Ovo je bila zaista naša užasna predstava", kazao je Stramaćoni.

Đenova je u 95. minutu golom Rigonija osvojila tri boda protiv Lacija (3:2). "Grifoni" su prvo vodili sa 2:0, Rimljani se vratili u meč, ali je domaćin zasluženo došao do tri boda u posljednjim sekundama.

Bez Mirka Vučinića (odrađivao meč kazne zbog žutih kartona), ali i bez pojačanja Nikolasa Anelke koji je ostao na klupi, Juventus je osvojio Veronu i odbranio prvo mjesto - "stara dama" je savladala Kjevo sa 2:1 i vratila tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Napoli.

Dominacija šampiona na "Bentegodiju" krunisana je već u 10. minutu kada je Alesandro Matri prelijepim volej udarcem donio prednost. Juve je i nakon toga imao šanse, Sebastijan Đovinko je promašio dva zicera, ali se potom iskupio u 42. kada je asistirao petom Štefanu Lihtštajneru za 2:0.

Kjevo je u 52. minutu pogotkom Sirila Teroa smanjio, ali nije imao šansi da osvoji bod.

Rezultati

Milan - Udineze 2:1 (Baloteli 25, 90+3 (penal) - Pinci 55)

Fiorentina - Parma 2:0 (Toni 28, Jovetić 50)

Đenova - Lacio 3:2 (Borijelo 16, Bertolaći 22, Rigoni 90+5 - Flokari 58, Mauri (penal) 82)

Palermo - Atalanta 1:2 (Nelson 84 - Karmona 54, Denis 71))

Peskara - Bolonja 2:3 (Vajs (penal) 30, D'Agostino (penal) 45 - Dijamanti (penal) 34, Đilardino 50, Kone 66)

Sijena - Inter 3:1 (Emeghara 21, Sestu 25, Rosina (penal) 55 - Kasano 22)

Kjevo - Juventus 1:2 (Tero 52 - Matri 10, Lihtštajner 42)

Juče

Napoli - Katanija 2:0

Torino - Sampdorija 0:0

Galerija