Pajović: Ne plašim se Bojovića

Lider Pozitivne poručio da ne odustaje od predsjedničkih izbora

70 pregleda35 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
30.01.2013. 08:16h

Lider Pozitivne Darko Pajović kazao je da se ne plaši kandidature Rada Bojovića na predsjedničkim izborima koji će biti održani 7. aprila, te mogućnosti da mu predsjednik Izvršnog odbora Pravedne preotme suverenističke glasove.

“Pozitivnu nikad nije bilo strah bilo čega. Najmanje političke borbe. Znamo da smo ciljna grupa DPS-a i da je njihova strategija posvećena slabljenju Pozitivne”, rekao je Pajović.

Komentarišući ocjene pojedinih analitičara da Pozitivna nema svog kandidata zbog straha da bi im Bojović mogao uzeti suverenističke glasove, Pajović je rekao:„Možda treba pitati te analitičare koga je od pominjanih osoba bilo strah na parlamentarnim izborima”.

On je rekao da u stranci daju sve od sebe da zatvore finansijsku konstrukciju za predsjedničke izbore, te da će ispoštovati odluku stranačkih organa kad je riječ o kandidatu Pozitivne.

“Ako sam ja u pitanju, moj odgovor je da”, rekao je Pajović.

On je istakao da su odluku o učešću na lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevicu donijeli nakon što su kolege iz ostalih opozicionih partija odlučile da ne bojkotuju ponovljene izbore u tim opštinama i tako ih doveli pred svršen čin. Pajović je uvjeren da samostalan izlazak Pozitivne neće doprinijeti razjedinjavanju opozicione energije.

“Izlazak u većem broju kolona može samo dodatno da motiviše članove i simpatizere, pa ako hoćete i sve građane Nikšića da izađu na lokalne izbore, kako bismo svi zajedno potvrdili rezultate od 14. oktobra, kada je pozicija otišla u opoziciju”, rekao je Pajović.

On je rekao da cilj Pozitivne ostaje da “svakog poštenog glasača vladajuće koalicije ubijede da budućnost Crne Gore nijesu oni koji kupuju i trguju odborničkim mandatima”, ističući:

“Bili smo u razmišljanju da bojkotujemo lokalne izbore. Nedovoljna sinhronizacija između opozicionih stranaka uticala je da se pojedinačno izjašnjavamo da li ćemo izlaziti na izbore. Pošto su naše uvažene kolege već prije nas odlučile da neće bojkovati lokalne izbore, tako smo i mi donijeli odluku u skladu sa već svršenim činom, jer bojkot samo jedne stranke ne bi bio dobro rješenje”, objasnio je Pajović.

On je poručio da su u toj partiji mnogo puta rekli da izlazak na izbore predstavlja samo verifikaciju političke korupcije koja se desila u Nikšiću, iza koje stoje “interesne grupe”.

“Kupujući i trgujući sa ljudskim dušama obesmislili su izborni proces, nadajući se da će pojedine interesne grupe, za koje postoji osnovana sumnja da su radile i poslovale sa opštinom, da će njihovi ugovori i primjeri korupcije ostati pod tajnom. Taj proces je samo odložen, ali niko neće biti amnestiran od onog što nije dobro za građane i Crnu Goru”, kazao je Pajović.