Hilari Klinton ne isključuje kandidaturu za predsjednicu SAD

Klinton uskoro odlazi sa mjesta šefice Stejt dipartmenta, gdje će je zamijeniti senator iz Masačusetsa Džon Keri

1 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Telegraph
28.01.2013. 08:37h

Hilari Klinton ne odbacuje ideju da se kandiduje na predsjedničkim izborima 2016, rekavši da ne može sad da predviđa što će se događati u budućnosti.

Državna sekretarka SAD je, u zajedničkom intervjuu za televiziju "CBS" sa predsjednikom SAD Barakom Obamom, odgovarala i na pitanja koja se tiču njene eventualne kandidature za četiri godine.

"Ja sam još državna sekretarka i to znači da sam van politike.

"Ja sam još državna sekretarka i to znači da sam van politike. Meni je čak zabranjeno da slušam ovakva pitanja, a mislim da ni (Obama) ni ja ne znamo šta će biti sjutra ili sljedeće godine"

Meni je čak zabranjeno da slušam ovakva pitanja, a mislim da ni (Obama) ni ja ne znamo šta će biti sjutra ili sljedeće godine", diplomatski je odgovorila Klinton.

Mediji u Americi primjećuju da odlazeća državna sekretarka nije izričito rekla da se neće kandidovati.

Odgovarajući na pitanje o njenoj mogućoj kandidaturi, Obama je kroz smijeh kazao da su novinari nepopravljivi.

"Ja sam bukvalno inaugurisan prije četiri dana, a vi govorite o izborima koji će biti za četiri godine", rekao je američki predsjednik.

Govoreći o svom odnosu, pošto su 2008. upravo oni bili ljuti protivnici za predsjedničku nominaciju demokrata, Obama i Klinton su zajednički ocijenili da su sada veoma dobri prijatelji koji rade za dobrobit zemlje.

Klinton uskoro odlazi sa mjesta šefice Stejt dipartmenta, gdje će je zamijeniti senator iz Masačusetsa Džon Keri.