"SDP će Bojoviću dati logistiku za izbore"

Bojović je kandidat Pravedne Crne Gore. Sve dalje odluke SDP će donositi na organima partije, saopšteno iz stranke Ranka Krivokapića

47 komentar(a)
26.01.2013. 11:27h

Pravedna Crna Gora nije uspjela da razvije nikakvu infrastrukturu, pa se može očekivati da Rade Bojović kao njihov kandidat za predsjedničke izbore svoju kandidaturu zasnuje na logistici neke druge stranke, u ovom slučaju Socijaldemokratske partije (SDP).

Dodatni razlog za takvu saradnju je što partija Ranka Krivokapića, koja je najavila da neće podržati “neustavnu kandidaturu” Filipa Vujanovića, teško može naći sopstvenog kandidata koji bi ostvario dobar rezultat.

To je ocijenio profesor Svezotar Jovićević koji smatra da se apsolutno može očekivati da SDP nakon objave kandidature predstavnika Pravedne pozove svoje birače da podrže Bojovića.

On je u razgovoru za “Vijesti” kazao i da je prilično iznenađen Bojovićevom kandidaturom imajući u vidu kapacitete njegove stranke. Zato odnos Bojovića i SDP,-a prema njegovom mišljenju, liči na kompromis, odnosno međusobni dogovor.

Jovićević je kazao i da je važnije pitanje hoće li taj dogovor ostvariti do kraja jer trenutno nije siguran da će taj aranžman i napraviti.

Upitan koliko je za podršku SDP-a značajna Bojovićeva prošlost i procrnogorska orijentacija, sagovornik “Vijesti” je kazao:

“Koliko ja znam, Bojović i pored formalnog izlaska iz SDP-a nije imao onaj klasični raskid svih veza i kontakata već su njihovi odnosi ostali na liniji korektnog političkog odnosa. Tako da SDP, ako je već htio to da radi, nije mogao naći ni u jednoj drugoj stranci ni u jednoj drugoj ličnosti.”

Opširnije čitajte u štampanom izdanju

Galerija

Svetozar Jovićević FOTO: Boris Pejović