Milić: Imao sam pištolj ćorac jer sam imao razlog za veselje, nikog nisam njime udarao

Boričići i Milić su ispričali da su tog dana pili i kupali se na Morači, nakon čega su došli na bazen ali ih na ulazu nijesu pustili da plate karte i uđu

753 pregleda40 komentar(a)
25.01.2013. 18:55h

Šestorica od sedmorice optuženih Zagoričana za nasilje na podgoričkom bazenu, u julu prošle godine, priznalo je izvršenje krivičnih djela koja su im stavljena na teret.

Grupa Zagoričana, Dražen i Aleksandar Boričić, Luka Milić, Radoslav i Vidoje Stanišić, Bojan Pejović i Mladen Šofranac optuženi su za nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda zaposlenima na bazenu Gojku Mijoviću i Zoranu Vukčeviću i posjetiocu bazena Ivanu Aligrudiću. U tom incidentu Mijović i Vukčević zadobili su povrede glave, a Aligrudić povredu ranije transplantirane rožnjače.

Braća Boričić i Milić su ispričali da su tog dana pili i kupali se na Morači, nakon čega su na poziv ostalih okrivljenih došli na bazen, ali ih na ulazu nijesu pustili da plate karte i uđu, govoreći im da su pijani. Oni su dodali da je stražar na podgoričkom bazenu počeo da gura Milića nakon čega je nastala svađa i tuča.

“Bio sam pod dejstvom alkohola, ne mogu skoro ničega da se sjetim, znam da sam udarao više osoba tada, žao mi je što sam to uradio i odgovaraću za svoja djela”, rekao je Boričić.

Milić je dodao i da je nudio novac za karte, da mu nije jasno zašto su zaposleni na bazenu bili tako neprijatni prema njima, te da je u jednom trenutku izgubio razum.

“To da sam ja udarao ljude pištoljem po glavi su neistine, ja sam kod sebe imao pištolj ćorac, svadbarski pištolj, koji sam nosio jer sam imao razlog za veselje, ali nikog s njim nisam udarao, niti prijetio”, istakao je Milić.

Ostali okrivljeni su ispričali da su se kupali na bazenu, kada su čuli neku galamu i vidjeli ljude iz obezbjeđenja da istrčavaju na ulaz, nakon čega su izašli za njima i nekoliko puta udarili one za koje su mislili da su im napali drugove.

“Ja sam izgubio šest godina svoje mladosti zbog ovakvih gluposti, i pokušavam da se smirim, ali...”, rekao je Radoslav Stanišić.

Samo je njegov brat, Vidoje Stanišić bio kategoričan da ne priznaje krivicu, jer je samo jednom, dvaput udario nekog momka u stomak, čime mu nije mogao nanijeti tešku tjelesnu povredu.

“Ja ne vjerujem u pravdu, jer sam već više puta osuđivan bez dokaza, iz interesa policije u saradnji sa tužilaštvom i novinarima”, istakao je Vidoje.

Suđenje se nastavlja 11. marta.

Svi okrivljeni, osim Aleksandra Boričića i Radoslava Stanišića nalaze se u pritvoru zbog optužbi za nasilničko ponašanje u drugim postupcima, kao i računarske prevare.

Grupa iz Zagoriča ima za sobom niz krivičnih djela, nasilničkog ponašanja, nanošenja teških i lakih tjelesnih povreda, držanja oružja i eksplozivnih materija, pokušaja ubistva, a Vidoje Stanišić, Nikola i Nebojša Marković, i Bojan Pejović optuženi su da su počinili i kompjutersku prevaru, odnosno podizali novac koji je ukraden sa računa banaka.

Galerija