Sting napao političke lidere: Kukavice, tužna parada poluljudi

"Demokratija se rodila ovdje u Grčkoj, vi nam pokažite kako da ponovo postanemo civilizovani", rekao je Sting na skupu u Atini

76 pregleda0 komentar(a)
Sting, Foto: Reuters
23.06.2018. 18:58h

Britanski pjevač Sting nazvao je danas u Atini političke lidere "kukavicama" zbog njihovog upravljanja migrantskom krizom, istovremeno hvaleći ulogu Grčke.

"Hvala Bogu na Grčkoj jer ste vi pokazali put. Vi ste pokazali kako treba tretirati izbjeglice dok su drugi podizali zidove. Dok djecu odvajaju od majki i stavljaju u kaveze, vi ste postupali saosjećajno, velikodušno i razumno", rekao je Sting, koji učestvuje na skupu organizacije Amnesti internešenel prije koncerta.

Američki predsjednik Donald Tramp je u srijedu ukinuo praksu sistematskog razdvajanja porodica ilegalnih imigranata uhvaćenih na granici, ali je dok je ona bila na snazi na taj način 2.300 djece odvojeno od porodica.

"I to zato što naši takozvani lideri, tužna parada poluljudi, kukavice nisu pronašle rješenje. Demokratija se rodila ovdje u Grčkoj, vi nam pokažite kako da ponovo postanemo civilizovani", rekao je bivši vođa rok grupe The Police.

Grčka ima 11 miliona stanovnika, a prošle godine je primila 58.661 zahtjev za azil. Prema zvaničnim statistikama, to je jedan zahtjev na 187 stanovnika, što je najviši odnos u EU.

Francuski predsjednik Emanuel Makron danas se izjasnio u korist finansijskih sankcija zemljama EU koje odbijaju prihvat izbjeglica.

Sjutra će u Briselu biti održan mini-samit evropskih država posvećen pitanju migracija.