Derbi u Vitoriji

Kaha laboral, koja je vezala fantastičnih 17 pobjeda (sedam u Evroligi), pred svojim navijačima će odmjeriti snage sa Barselonom.

0 komentar(a)
24.01.2013. 11:16h

Kaha laboral, koja je vezala fantastičnih 17 pobjeda (sedam u Evroligi), pred svojim navijačima će odmjeriti snage sa Barselonom. Biće to zanimljiv i neizvjestan meč, a gledajući trenutnu formu, domaćin je favorit.

Kaha laboral će biti kompletna, dok Ćavi Paskval, trener Barselone, ima problema pred duel, jer je neizvjestan nastup Huan Karlosa Navara.

Ova dva tima su se već sastajala ove sezone i to u španskoj Endesa ligi, a slavio je tim iz Vitorije (80:69).

Neizvjestan duel očekuje se u „Nokija areni“, gdje će Makabi dočekati Olimpijakos. Oba tima imaju po pobjedu u prethodna četiri meča i moraju da jure trijumf ako žele da ostanu u trci za plasman u četvrtfinale. Georgi Šermadini, koji je sezonu počeo u Tel Avivu, biće jedan od aduta Pirejaca.

Montepaski, koji ima sve četiri pobjede, favorit je protiv Bešiktaša, koji još nema pobjedu, i novim trijumfom bi, praktično, osigurao plasman među osam najboljih timova. Najveći adut Italijana biće Bobi Braun, najbolji strijelac Evrolige sa prosjekom od 21 poena po meču, a uz to je ubacio posljednjih 29 bacanja.

Fenerbahče, koji još nije osjetio slast pobjede, dočekaće sjajni Himki i samo mu pobjeda daje koliku-toliku nadu da može da se uključi u trku za četvrtfinale. Novi poraz tima iz Istanbula, vjerovatno bi značio i odlazak Simonea Pjaniđanija sa klupe. Italijan je pod velikim protiskom nakon serije poraza.

CSKA je apsolutni favorit protiv Unikahe, a mnogo vatre očekuje se u duelima Panatinaikos - Real Madrid, Anadolu Efes - Žalgiris i Alba - Brose baskets.

Četvrtak

Grupa E

Alba - Brose baskets (20.30)

Grupa F

Fenerbahče - Himki (19.30)

Kaha laboral - Barselona (20.15)

Makabi - Olimpijakos (20.45)

Petak

Grupa E

CSKA - Unikaha (17)

Anadolu Efes - Žalgiris (19)

Panatinaikos - Real Madrid (19)

Grupa F

Montepaski - Bešiktaš (20.45)