Ministar Mićunović čestitao Dan novinara Crne Gore

Mićunović je naveo da je djelovanjem medija ispisivana hronika događaja na ovim prostorima, pri čemu se vodilo računa o javno izgovorenoj riječi

116 pregleda0 komentar(a)
Branislav Mićunović, Foto: Arhiva Vijesti
22.01.2013. 14:46h

Ministar kulture Branislav Mićunović uputio je čestitiku povodom 23. januara Dana novinara Crne Gore uz poruku da slijede najviše vrijednosti tradicije čiji su baštinici i teže ispunjavanju profesionalnih standarda.

"Čestitajući vam 23. januar, Dan novinara Crne Gore, želim vam da, slijedeći one najviše vrijednosti bogate tradicije čiji ste baštinici, i dalje težite ispunjavanju najviših profesionalnih i društvenih medijskih standarda.

To će, ujedno, biti i vaš pravi doprinos u složenim procesima uključivanja Crne Gore u Evropsku Uniju”, navodi se u čestitci Mićunovića.

On je naveo i da je u prošlom vremenu, počev od 1871. godine, pa sve do danas, djelovanjem medija ispisivana je hronika događaja na ovim prostorima, pri čemu se vodilo računa o javno izgovorenoj riječi, što treba i dalje slijediti u kontekstu ostvarivanja slobode izražavanja i informisanja u Crnoj Gori.