Samardžić: Ljekarska pomoć je pružena dječaku

“Miraš Bulatović me optužuju da sam dana 01. 03. 2012. odbila da primim dijete na odjeljenje, što je naravno najvulgarnija laž"

111 pregleda5 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
19.01.2013. 08:15h

Ljekarka Instituta za bolesti djece dr Mira Samardžić demantovala je tvrdnje NVO Krug života i Miraša Bulatovića da nije pružila ljekarsku pomoć dječaku V. B. iz Bijelog Polja i da nema zvanje endokrinologa.

Ona u opširnom reagovanju, između ostalog, navodi: “Miraš Bulatović me optužuju da sam dana 01. 03. 2012. odbila da primim dijete na odjeljenje, što je naravno najvulgarnija laž. Toga dana nisam radila u ambulanti, sa čim je Miraš Bulatović, otac djeteta, bio upoznat. Raspored rada u ambulanti i raspored konsultacija u prijemnoj ambulanti je javno istaknut“.

Odbili da prime dijete u KBC, roditelji morali da ga vode u Srbiju >>>

Samardžić je ponovila da je njena koleginica uradila nalaze, koji nijesu pokazivali da je hospitalizacija neophodna.

"Pošto ovo medijsko zlostavljanje ima sudski epilog, dr N. Popović i ja ćemo zahtijevati da ljekari Opšte bolnice Pančevo (iako ne postoji medicinska dokumentacija da je dijete liječeno u toj bolnici) i kolege iz referentnih centara iz okruženja daju drugo mišljenje o ovoj situaciji“, piše u reagovanju.

Ona je odbacila navode da se lažno predstavlja kao endokrinolog, navodeći da o tome svjedoči i licenca koju joj je izdala Ljekarska komora kao specijalisti peridijatru-endokrinologu.