Vučević dominirao pod koševima u noći iznenađenja

Vučević je ubacio 17 poena i uhvatio 13 lopti, a zabilježio je i 5 asistencija

0 komentar(a)
08.01.2013. 10:53h

Fenomenalni crnogorski centar Nikola Vučević nastavio je da pruža odlične partije za Orlando Medžik, ali je njegov tim upisao i deveti poraz u nizu, ovog puta od Portlanda (119-125).

Vučević je ubacio 17 poena i uhvatio 13 lopti, a zabilježio je i 5 asistencija, ali to nije bilo dovoljno jer je Portland imao raspoložene LaMarkusa Oldridža i Veslja Metjuza koji su postigli 27, odnosno 24 koša.

Vučević u posljednjih 10 utakmica ima nevjerovatan učinak od preko 14 poena i skokova. Trenutno je čak sedmi skakač lige, ispred takvih igrača kao što su Joakim Noa, Al Džeferson, Tim Dankan... Portland je najbolja ekipa u produžecima ove sezone, jer je od pet odigranih dobio svih pet.

Za prvo iznenađenje večeri je bio zaslužan Vašington koji je tek 5. pobjedu ove sezone ostvario protiv jednog od favorita za titulu Oklahome.

"Ruki" Bredli Bil je konačno odigrao onako kako se očekuje od 3. pika i ubacio 22 poena (5 trojki) uz pogodak u posljednjoj sekundi za pobjedu, a Djurent nije bio dovoljan na drugoj strani sa 29 poena.

Njujork ne može praktično nikoga da dobije kada ne ide Karmelu Entoniju. Boston je slavio u "Medison skver gardenu", a najbolji je bio Pol Pirs sa 23 poena.

Entoni je ubacio 20, ali je pogodio samo 6 šuteva iz igre od 26 pokušaja, dok je jedina svijetla tačka bio Džej-Ar Smit sa 24 poena.

Još jedno iznenađenje je priredio Nju Orleans koji je savladao San Antonio (95-88), a blistao je Erik Gordon sa 24 poena, dok je Manu Đinobili na drugoj strani imao 21 koš.

Za očekivane rezultate su se pobrinuli Čikago, Memfis i Juta koji nisu imali problema protiv Klivlenda, Sakramenta odnosno Dalasa.

Vrijedi istaći odličnu partiju igrača Jute, Gordona Hejvorda koji je bio jedan od najboljih košarkaša večeri sa 27 koševa uz odličan procenat šuta.

Galerija