Goran Karan snimio pjesmu o prijateljstvu

"To je pjesma o susretu s mojim prijateljima nakon godina života u kojima nismo bili zajedno"

109 pregleda2 komentar(a)
08.01.2013. 11:15h

Nakon što je krajem proške godine pustio u etar duet sa Helenom Bastić, hrvatski kantautor Goran Karan odlučio je da svoje fanove pred novi studijski album obraduje još jednim singlom.

Riječ je o numeri koju je otpjevao zajedno sa Tomislavom Bralićem, glavnim vokalom jedne od najpopularnijih klapa u Hrvatskoj - „Intrade“. Muziku i tekst za numeru “Prijatelju” potpisuje Karan, dok je za aranžman bio zadužen Nikša Bratoš.

"To je pjesma o susretu s mojim prijateljima nakon godina života u kojima nismo bili zajedno. Mislim da većina ljudi s radošću pamti najbolje prijatelje iz djetinjstva, bar je u mom životu tako. Kad god imam priliku da se sretnem sa tim dragim ljudima, imam osjećaj da smo, uprkos vremenu koje je na nama ostavilo traga, još u srcu ona ista djeca i momci", ističe Goran Karan. Rema njegovim riječima, pjesma “Prijatelji” dugo je rađena.

"Tomislav je bio moj prvi izbor, a za to je puno razloga. Opisao bih ga u tri riječi - pjeva iz duše"

"Prvo sam napisao veći dio riječi. Kada sam krenuo komponovati, dogodilo se dosta promjena na oba dijela - tekst je uticao na muziku, pa onda muzika na riječi i tako u krug", priznaje on.

I ovaj duet naći će se na albumu koji će biti objavljen početkom sljedećeg mjeseca, a na radio stanicama počeće da se vrti od danas. O tome kako je došlo do saradnje sa Bralićem, Karan kaže:

"Tomislav je bio moj prvi izbor, a za to je puno razloga. On kao pjevač u glasu ima sjajnu komponentu radosti pjevanja. U njegovom baritonu nema šminke i glume, a istovremeno se čuju sve nijanse karaktera i velika muzikalnost. Opisao bih ga u tri riječi - pjeva iz duše", tvrdi Karan, a kako kaže s obzirom na dugogodišnje prijateljstvo, oko saradnje brzo su se dogovorili.

Riječi hvale o saradniku imao je i Bralić.

"Goran i ja smo prijatelji već dugo. Upoznao sam ga na Zadarskom festivalu 1994. ili 1995. Tamo smo pjevali nakon festivala, pa smo uvijek govorili da bi trebalo da snimimo duet. Vidjeli smo da nam se glasovi lijepo slažu, a tekst pjesme ''Prijatelju'' me je pogodio i tako smo se našli i snimili numeru koju će javnost imati priliku na radio stanicama da čuje već danas", kaže Bralić.

Galerija

Ciscenje Zete FOTO: Boris Pejović