Juniori poraženi od Francuske, ništa od Svjetskog prvenstva

Tim porazom, naši juniori su izgubili sve šanse za prvo mesto koje vodi na SP, o kojem će sjutra od 10 časova odlučivati Norveška i Francuska.

0 komentar(a)
Muška juniorska rukometna reprezentacija, Foto: Anto Baković
05.01.2013. 19:14h

Prokletstvo je nastavljeno, ni generacija 1992. godište i mlađi nije prekinula crni niz - u odlučujućem meču za plasman na Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje se u julu održava u Bosni i Hercegovini, mladi rukometaši Crne Gore su večeras u Baru poraženi od Francuske sa 37:30.

Tako je propuštena ko zna koja šansa da se mlađe crnogorske muške selekcije domognu nekog velikog takmičenja. Jedino na kojem je Crna Gora nastupila, održano je u našoj zemlji - baš ova generacija je na Evropskom kadetskom prvenstvu u Podgorici i Nikšiću bila na pretposljednjoj, 15. poziciji.

Nakon podviga u petak i pobjede nad favorizovanom Norveškom, izabranici Božidara Mušikića očito nisu imali snage da sruše i „trikolore”. Odbrana je bila šuplja, pogotovo po krilima, pa je Igo Deskat sa lijeve strane od početka meča rešetao mrežu Nebojše Simića i Vladana Abramovića (do velikog odmora šutirao 7-7). Crna Gora je, ipak, držala priključak do 14:13, ali su Francuzi od 20. do 29. minuta napravili seriju 7:1, poveli 21:14 i najavili pobjedu.

Nekoliko brzih golova i odličnih odbrana Simića su probudilli publiku na startu nastavka, a nošeni podrškom sa tribina „crveni” su prišli na 21:19. Pri tom rezultatu su imali i napad, ali nisu uspjeli da potpuno smanje zaostatak.

To su Baptist Bonefon i Žordan Kamarero znali da kazne, pa je sve bilo gotovo u 46. minutu, kada su gosti ponovo došli do sedam golova prednosti (29:22).

“Znali smo da nas čeka težak i motivisan rival, pokušavali smo čestim rotacijama da utičemo na njegovu igru u napadu, ali u nekim situacijama nismo imali pravo rješenje za njihova hitronoga krila. Žao mi je što nismo uspjeli da i ovoga puta slavimo i da ova generacija izbori plasman na smotru najboljih reprezentacija svijeta”, rekao je Mušikić.

U drugom meču današnjeg programa, Norveška je savladala Estoniju 34:25 (16:14).

Crna Gora nastup na kvalifikacionom turniru završava sjutra utakmicom sa Estonijom, koja počinje tačno u podne. Dva sata ranije startovaće meč u kojem će se odlučivati pitanje putnika na Svjetsko prvenstvo, a Norvežanima je neophodna pobjeda od pet golova razlike da bi prestigli Francusku.

Crna Gora - Francuska 30:37 (15:21)

Bar - Dvorana „Topolica”. Gledalaca: 600. Sudije: Erdogan (Turska), Ozdeniz (Turska). Sedmerci: Crna Gora 2 (2), Francuska 3 (3). Isključenja: Crna Gora 12, Francuska 6 minuta.

Crna Gora: Abramović (tri odbrane), Simić (11 odbrana), Tomović 1, Lipovina 7, Šekarić 1, Vujović 5 (2), Bogavac, Borozan 3, Jocić, Vujačić, Čizmović, Anđelić 4, Nikolić 2, Peruničić, Nikočević 5, Božović 2.

Francuska: Dezbone (sedam odbrana), Demej (devet odbrana), La Buler, Ferandije, Deskat 11 (3), Kamarero 8, Emone, Njato 1, Bonefon 6, Bale 6, Minel 2, Turne, Toto, Batej 1, Gitfrojnd, Rondel 2..