Ljekarka Instituta za bolesti djece tužila roditelje

Dr Mira Samardžić tužbom od roditelja traži da isplate 15.000 eura za nadokandu nematerijalnih troškova zbog, "neistinitih navoda iznijetih u emisiji "Robin Hud""

469 pregleda30 komentar(a)
Dječija bolnica, Foto: Boris Pejović
04.01.2013. 09:34h

Ljekarka u Institutu za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore dr Mira Samardžić tužila je Miraša Bulatovića i Mlađena Baošića, koji su u javnost iznijeli nezadovoljstvo liječenjem u toj ustanovi.

Tužbom je traženo od Bulatovića i Baošića da isplate 15.000 eura za nadokandu nematerijalnih troškova zbog, kako tužilac smatra, neistinitih navoda iznijetih u emisiji "Robin Hud".

Iz NVO "Krug života", čiji su članovi tuženi, takvu reakciju najveće zdravstvene ustanove u Crnoj Gori i ljekarke nazvali su "neprimjerenom".

"Zbog nemogućnosti dobijanja potrebne i nužne pomoći od strane dr Samardžić kao jedinu mogućnost da zaštite svoju djecu Bulatović i Baošić su vidjeli u obraćanju preko medija. Nakon i tog neuspjelog pokušaja, jer KC i dr Samardžić nijesu udostojili i ispoštovali svoje pacijente da daju bilo kakvo objašnjenje za ovakav tretman, uslijedila je tužba kojom se traži 15.000 eura od Vukovih i Andrejevih roditelja", kazao je predsjednik udruženja Dejan Cvijanović.

On je napomenuo da nije prvi put da KCCG vrši pritisak na članove NVO "Krug života", ali da Bulatović i Baošić neće ostaviti bez odgovora dr Samardžić i Institut, pa će u skladu sa do sada prikupljenim informacijama i dokumentacijom, uzvratiti pokretanjem postupaka protiv njih.

Iz Kliničkog centra nijesu odgovorili na navode NVO “Krug života”
Pacijenti su ljekarku optužili za onemogućavanje pružanja zdravstvene zaštite, kao i prodaju knjige, čiji ona nije autor.

"U tužbi navodi da ona, odnosno Odjeljenje za endokrinologiju prima pacijente u ambulanti isključivo određenog dana svaki ljekar pojedinačno, da su njeni dani ponedjeljak i srijeda, te da ne može da primi 'tuđe' pacijente. Što se dešava ako njen pacijent padne u komu u četvrtak? Da li to znači da treba da čeka ponedjeljak da bi se pacijent pregledao?", zapitao je Cvijanović.

On navodi da je knjiga koja je prodata Bulatoviću u Institutu djelo prof. dr Božidara Bojovića.

"Postavlja se pitanje kako može da se vrši prodaja bilo kakve medicinske literature u prostorijama KC. Pogotovo što nije izdat račun za kupovinu knjige. A u kontaktu sa prof. dr Bojovićem smo upoznati da on nikome nije dao takvo ovlašćenje, osim za to registrovanim prodajnim mjestima".

Iz Kliničkog centra nijesu odgovorili na navode NVO “Krug života”.