Crna Gora opet ubjedljiva protiv Ukrajinaca

"Nezahvalno je pričati o tome šta očekujemo u Španiji, ali su apetiti svakako porasli poslije podviga rukometašica”, poručio je Rakčević

2 komentar(a)
29.12.2012. 18:55h

Bilo je još lakše nego 24 sata ranije - najbolji crnogorski rukometaši sa pola snage su savladali kombinovani tim Ukrajine (33:23) i na novogodišnji odmor otišli u dobrom raspoloženju.

Kao i dan ranije, sve dileme, ako ih je iko i očekivao, riješene su već na samom startu - Zoran Roganović je postigao tri gola, po jedan su dodala krila Igor Marković i Fahrudin Melić, pa je već u 6. minutu bilo 5:1.

Osim njih trojice, u startnoj postavi su bili i razigrani Stevan Vujović, Vladimir Osmajić, Rade Mijatović i Mladen Rakčević, kojeg je u odbrani mijenjao Goran Lasica.

Puleni Zorana Kastratovića su nastavili da igraju u visokom ritmu, pa su pogotkom najstarijeg igrača, 36-godišnjeg Petra Kapisode, u 22. minutu stigli do plus osam (12:4). U 37. minutu, Melić je postigao gol nakon „brzog centra” za 19:10, ali ga je Oleksandr Kovbar grubo faulirao pri šutu.

Peti strijelac Lige šampiona je tresnuo o pod, nakon čega je uputio nekoliko rućžnih riječi reprezentativcu Ukrajine. Mađarske sudije Dobrovic i Tajok su mu zbog toga prvo dodijelile dvominutno isključenje, a kako ga ni to nije smirilo, dobio je crveni karton.

Crna Gora je zbog toga četiri minuta igrala sa rukometašem manje, ali se to nije osjetilo - nakon što je Sergej Orlovskij smanjio na 19:11, „crveni” su vezali tri gola (jedan Vasko Ševaljević, pa dva Marković) za plus 11 u 40. minutu (22:11).

Do kraja utakmice svi budući učesnici Svjetskog prvenstva su dobili šansu da se dokažu, a Marko Pejović se na početku 57. minuta pobrinuo da dovede svoj tim do rekordnih 13 golova razlike - 32:19.

“Prva dva-tri dana smo radili malo više na kondiciji, tako da su nam dobro došle ove utakmice sa Ukrajinom, koja nije u kompletnom sastavu. Vidjeli smo neke loše stvari koje možemo da korigujemo do početka prvenstva. Nezahvalno je pričati o tome šta očekujemo u Španiji, ali su apetiti svakako porasli poslije podviga rukometašica. Pokušaćemo da uđemo u osminu finala, što bi bio veliki uspjeh za crnogorski rukomet. A ako to uradimo, u toj jednoj utakmici je sve moguće”, poručio je Rakčević, sa pet golova najefikasniji u crnogorskom timu uz Ševaljevića.

Crna Gora - Ukrajina 33:23 (15:9)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 700. Sudije: Dobrovic i Tajok (Mađarska). Sedmerci: Crna Gora 3 (3), Ukrajina 3 (1). Isključenja: Crna Gora 8, Ukrajina 4 minuta. Crveni karton: Melić u 37. minutu.

Crna Gora: MIJATOVIĆ (10 odbrana), Simić (dvije odbrane), Rajković (osam odbrana), RAKČEVIĆ 5, Pejović 1, Milašević 1, MELIĆ 3, OSMAJIĆ 1, MARKOVIĆ 4 (1), Kapisoda 1, Grbović 2, VUJOVIĆ 3 (1), Ševaljević 5 (1), ROGANOVIĆ 4, Simović 2, M. Lasica, G. Lasica.

Ukrajina: Veremčuk (jedna odbrana), BRAŽNJIK (osam odbrana), PEDAN 1, Kovbar, Buzinskij 2, Gunko 2, ORLOVSKIJ 3, KUMOGORDSKIJ 1, Ganzijenko, VIŠNJEVSKIJ 3, Bujnjenko 1, TJUKIN 5, Žukov 3, KOZAKJEVIČ 2 (1), Semenčenko, Čičikalo.

Galerija