Tvrde da su se branili od Piperovića, svjedoci kažu drugačije

Suđenje Marku Šofrancu i Božidaru Šćepanoviću zbog tuče sa Đorđijem Piperovićem

522 pregleda10 komentar(a)
Marko Šofranac, Foto: Facebook
27.12.2012. 08:19h

Marko Šofranac i Božidar Šćepanović, kazali su juče u Osnovnom sudu da nijesu prvi napali Đorđija Piperovića, već da su se branili.

Svjedoci, koji su bili u društvu Piperovića, istakli su, međutim, da je Šofranac izazvao tuču i da je bez povoda napao njihovog druga.

Šofranac i Šćepanović se terete za nasilničko ponašanje i nanošenje teške tjelesne povrede.

Đorđije Piperović je sin poznatog advokata Zorana Piperovića.

Šofranac je pred sudom ispričao da se slučajno sreo sa Piperovićem, koji je, kako tvrdi, počeo da ga vrijeđa i psuje. Kazao je i da ga je ovaj prvi udario dva puta u glavu, nakon čega mu je on uzvratio.

“Nijesam ga prvi napao, samo sam se branio, i ja sam imao povrede, ali su me tek peti dan poveli kod doktora”, rekao je Šofranac.

Često u sudu

Sudija Maja Zeković konstatovala je da je okrivljeni često u sudu, iako je tek 1991. godište.

Šćepanović je, takođe, naveo da je Piperović prvi verbalno napao Šofranca, nakon čega su skoro 20 minuta pokušavali da smire situaciju. Objasnio je da je on jednog od njih ošamario, a Piperovića udario nogom.

“Šetali smo, njih je bilo 5 - 6. Piperović je rekao Marku - što me gledaš, ja sam ih razdvajao, ali nijesam mogao da odvojim Piperovića, koji je bio najglasniji i sve vrijeme vikao”, istakao je drugookrivljeni.

I on je rekao da je tada zadobio više udaraca, ali da to nije ništa strašno.

Nepoznati plavi mladić

Svjedoci Bojan Korać i Ivan Bojanić ispričali su da su mirno šetali, kada se pojavio Šofranac i zaustavio ih.

Htio je, prema njihovim riječima, da se svađa i bije sa Piperovićem, da su neko vrijeme smirivali situaciju, ali da su ih optuženi, kao i neki nepoznati plavi mladić koji je bio sa njima, napali i izudarali Piperovića.

“Ja sam krenuo da vodim Piperovića na drugu stranu ulice, oni su nas pratili, u jednom trenutku neko me udario s leđa, poslije par sekundi sam vidio da Piperović leži na zemlji, a da mu oni zadaju udarce”, rekao je Bojan Korać.

On je dodao i da se ne pridružuje krivičnom gonjenju i ne postavlja imovinsko-pravni zahtjev.

Na pitanja branioca okrivljenih Novice Miloševića - da li je Piperović reagovao kada mu je Šofranac rekao: “ Čipkice, ajde da se pobijemo” i zašto su držali Piperovića, ako nije nasrtao na Šofranca, Nikola Savović je rekao da Piperović nije odgovarao na provokacije, a da su ga držali da ne bi došlo do fizičkog obračuna, jer to niko nije želio.

Suđenje se nastavlja 29. januara, za kada je planirano saslušanje Piperovića i svjedoka Velibora Koraća, koji se juče nijesu pojavili, ali su, po riječima sudije, i opravdali svoj izostanak.

Šofranac je i jedan od sedmorice optuženih za nasilje na podgoričkom bazenu, a bio je osumnjičen i da je, u septembru, navodno pucao na kik-boksera Gorana Radonjića i njegove drugove, kao i za niz drugih krivičnih djela nasilništva.

Šofrančeva majka prijetila “Dnevnim novinama”

Ispred podgoričkog Osnovnog suda, prije početka suđenja, majka optuženog Šofranca prijetila je prvo fotoreporteru “Dnevnih novina”, a zatim i novinarki tog lista, navodeći da će platiti za to što slikaju njenog sina, te se pobunila zašto niko ne slika Piperovića.

Ona se obratila fotoreporteru riječima “zapamtila sam te, viđećeš ti koga slikaš”, nakon čega je novinarka prišla i rekla da nema potrebe da prijeti, jer on samo radi svoj posao.

Majka je tada rekla da ona stoji iza svojih prijetnji, te da je Piperović prosto trebalo da čestita njenom sinu, zato što je jači od njega.