Policija još nije kupila zimske gume, a kad će - ne znamo

Policija još nije kupila zimske gume, a Jonici je rečeno da, "imajući u vidu kakva je tendencija sa padom tendera neće se ni kupovati za ovu zimu"

133 pregleda17 komentar(a)
25.12.2012. 17:57h

Odbor za političkisistem juče je, pored ostalog, razmatrao predlog budžeta namijenjen MUP-u, kojem je opredijeljeno oko 66 miliona, iako su iz tog resora tražili 101 milion eura.

Milorad Vuletić (DPS) pitao je može li MUP normalno funkcionisati sa tim novcem.

"Razlika se odnosi na razvoj i modernizaciju integrisanog sistema upravljanja granicom”, rekao je pomoćnik ministra Zoran Asanović.

Snežanu Jonicu (SNP) je interesovalo da li je MUP uspio da kupi zimske gume za policijska vozila, na šta je Asanović odgovorio da tender neće biti završen prije početka januara. Jonica je nakon sjednice na fejsbuk profilu napisala:

"Danas sam pitala predstavnike MUP-a da li su kupljene zimske gume za policijska vozila, a odgovor glasi: "Nisu, i imajući u vidu kakva je tendencija sa padom tendera neće se ni kupovati za ovu zimu".

Tako će u ovoj zemlji čuda policajci tražiti od građana da po svaku cijenu poštuju zakon koji policija ne poštuje. Pitam se da li neko od nas može ukoliko ga policija zaustavi izbjeći kažnjavanje ukoliko policajcima saopšti da njegovo porodično vijeće nije izglasalo odluku o raspisivanju tendera za kupovinu zimskih guma, zbog nedostatka finansijskih sredstava ili možda prečih troškova”.

Opoziciju je interesovalo zašto je 1,5 miliona odvojeno MUP-u za gorivo, na šta je Asanović rekao da to nije namijenjeno samo automobilima, već agregatima, helikopterima...

Slaven Radunović (DF) podijelio je sa članovima odbora iskustvo nakon što je “na stop” primio policajca koji mu se požalio da za dvanaestočasovnu patrolu dobijaju pet eura za gorivo. “To znači da ako im neko ne stane, oni ne mogu da ga jure”, rekao je Radunović, što je demantovao predstavnik MUP-a.