Klikovac: Nisam očekivala ovoliku minutažu

"Posebno je naša moć bila primjetna u 20 minuta produžetaka, kada se vidjelo da Norvežanke nemaju šansi da nas pobijede", kaže Klikovac

65 pregleda1 komentar(a)
Andrea Klikovac, Foto: Beta AP
23.12.2012. 23:22h

Kada je u 9. minutu utakmice sa Islandom Dragan Adžić povukao prvu igračicu sa klupe, mnogi su bili u čudu i pitali se: Ko je ova djevojka?

Na teren je stupila Andrea Klikovac, koju je selektor najavio kao jednu od rukometašica koja bi mogla da iskoristi svoju šansu. Niko, pa ni sama ona, vjerovatno nije očekivao da će imati tako važnu ulogu na Evropskom prvenstvu u Srbiji. Desni bek Vardara je bio jedan od ključnih šrafova u fenomenalnoj odbrani „crvenih”, koja je na kraju otvorila put ka velikoj tituli.

"Iskreno, nisam očekivala ovoliku minutažu. Znala sam da je reprezentaciji neophodna čvrsta, jaka odbrana, da joj treba neko ko će da pomogne u sredini. Drago mi je što sam to bila ja", kaže 21-godišnja Podgoričanka, koja u skopskom Vardaru igra i napad i odbranu.

Još više od fenomenalne igre u odbrani, imponuje činjenica da je Andrea čitavo prvenstvo odigrala sa povredom, jer joj je dio meniskusa „šetao” po koljenu.

"Sada je malo bolje, ali me i dalje boli. Vjerovatno ću morati na operaciju. U Skoplje se vraćam večeras, vidjeću sa ljudima iz Vardara šta oni misle o tome. Povreda je počela da mi stvara dosta problema, poslije utakmica nisam mogla ni da hodam.

Da li ti je bilo teško da se uklopiš u reprezentaciju?

"Nekako sam već navikla na taj rad i disciplinu. I prije nego što sam došla u seniorsku reprezentaciju znala sam šta me čeka, brzo sam se uklopila u sav taj režim. Igrala sam u sličnom sistemu u juniorskoj reprezentaciji, sa kojom sam osvojila bronzu u Južnoj Koreji. To je bio početak mojih uspjeha, ta medalja mi je mnogo značila".

Koja ti je utakmica bila najteža u Srbiji?

"Svaka je nosila svoju težinu, ali se ipak izdvajaju finale i ona sa Mađarskom. Protiv Mađarica mi je bilo veoma teško onih posljednjih 15-ak minuta, koje sam morala da gledam sa tribina. Loš je osjećaj kad gledaš i ne možeš da pomogneš. To mi je ulivalo dodatnu nervozu i stvaralo pritisak".

Iskreno, da li si vjerovala da možete do zlata?

"Sve smo se donekle nadale. Maksimalno smo se podržavale, vjerovale smo jedna u drugu. To se vidjelo, to je i presudilo u finalu. Posebno je naša moć bila primjetna u 20 minuta produžetaka, kada se vidjelo da Norvežanke nemaju šansi da nas pobijede".

Jesi li se zabrinula kada su Norvežanke dva puta stigle minus tri u produžecima?

"Nisam. To mi je samo davalo veću snagu da ih još više „nagazimo” i pobijedimo".

Od ove sezone si u Vardaru. Kako si zadovoljna i hoćeš li ostati?

"Vardar ima velike ambicije, o čemu govori i činjenica da je prije nekoliko dana stigla i kapitenka Španije, Begonja Fernandes. Tek će da stižu pojačanja, a trebalo bi da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Imam ugovor, vjerujem da ću ostati, a nadam se da ću i ja ubrzo zaigrati Ligu šampiona".

U dresu Vardara ili Budućnosti?

"Za Budućnost stvarno ne znam. Što bude, biće. Svako, naravno, voli svoj klub i mjesto odakle je krenuo, ali sam ja zadovoljna i u Skoplju".

Kakva je saradnja sa legendarnom Indirom Kastratović?

"Izvanredna. Super treniramo, nadam se da će i rezultati da dođu. Indira je odličan trener, pomogla mi je da sazrim kao igračica, a imam još puno da učim od nje. I ona i ljudi iz uprave su bili u Vršcu i Novom Sadu, dolazili su da me podrže i da mi pokažu da su uz mene", zaključila je Klikovac.