Mugoša najavio povlačenje: Odlazak nakon 13 godina

Gradonačelnik Podgorice je konstatovao da su se građani navikli na dobro i da traže sve više, navodeći da sugrađanima treba puno objašnjavati

70 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Luka Zeković
20.12.2012. 07:40h

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša najavio je da će se u martu povući sa čela Glavnog grada.

Mugoša je u razgovoru za Radio Crne Gore, povodom Dana Podgorice, kazao da je Glavnim gradom upravljao sa “maksimalnim psihofizičkim kapacitetima”, ističući da je vrijeme da upravljanje Podgoricom prepusti drugome. Mugoša smatra da će nakon rezultata koje on postigao, taj posao biti težak njegovom nasljedniku.

"U martu bi trebalo da bude punih 13 godina kako sam na čelu Podgorice. Ipak je to jako puno i treba, ja makar o tome razmišljam, da za naredni period poslije toliko mandata i angažmana poželim nekom drugom sreću na ovom jako odgovornom i teškom poslu”, rekao je Mugoša.

Gradonačelnik Podgorice je konstatovao da su se građani navikli na dobro i da traže sve više, navodeći da sugrađanima treba puno objašnjavati.

"Treba jako puno objašnjavati kakvi su putevi i stranputice, od političkih pa nadalje, da dođete do ovih rezultata. Ja bih se radovaoa kada bi neko u ovome vremenu ili vremenu iza nas to radio bolje. Za jednu objektivnu analizu ili sliku biće potrebno neko vrijeme i biće potrebne činjenice da se uporedi ko je kako i na koji način doprinio razvoju ovoga grada", kazao je on.

Mugoša je na mjesto predsjednika opštine Podgorica došao 9. marta, nakon decenijskog boravka na mjestima ministra zdravlja i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore. Njegova karijera gradonačelnika bila je obilježena velikim infrastrukturnim projektima, ali i sukobima sa nevladinim sektorom, napadom na urednika i fotoreportera “Vijesti”, kao i medijskim obračunima sa neistomišljenicima.