Čitaoci "Tajma" biraju: Kim Džong-un ličnost godine

Ličnost godine “Tajma” biraju urednici magazina, a ko će to biti znaće se sljedeće nedjelje

1 komentar(a)
17.12.2012. 16:13h

Čitaoci “Tajma” izabrali su u nezvaničnoj anketi lidera Sjeverne Koreje Kima Džong-una za ličnost godine, koji se sa ubedljivih 5,6 miliona glasova, našao ispred Aung San Su Ći, liderke mjanmarske opozicije, egipatskog predsjednika Mohameda Morsija i Džona Stjuarta, američkog političara i voditelja.

Ličnost godine “Tajma” je 2011. bio “demonstrant”, u čast arapskog proljeća

Američki magazin brzo je saopštio da ovo glasanje ne čini Kima zvaničnom ličnošću godine. Ličnost godine “Tajma” biraju urednici magazina, a ko će to biti znaće se sljedeće nedjelje.

Nezvanične ankete sprovedene putem interneta, pokazale su da čitaoci smatraju da su najveći globalni uticaj u 2012. ostvarili Kim Su Ći, Morsi i Stjuart, a na listi se našao i Kris Kristi, guverner Nju Džersija, SAD. Zanimljivo je da je u anketi Morsi dobio najviše glasova “nema šanse” (da bude ličnost godine).

Američki satirični magazin “Onjon” nedavno je proglasio Kima Džong-una za “najseksepilnijeg živog muškarca godine”, a na ovu šalu nasjeli su kineski mediji, koji su je prenijeli kao istinitu.

Ličnost godine “Tajma” je 2011. bio “demonstrant”, u čast arapskog proljeća. Nosioci ovog priznanja bili su i Bil Klinton, bivši predsjednik SAD, Martin Luter King, vođa borbe za ljudska prava, te ratni premijer Velike Britanije Vinston Čerčil, koji je takođe proglašen čovjekom za pola vijeka.

Galerija