Pinjatić: Ne bojim se kamataša iz "Granda", ne znam ko su ti ljudi

Kao i svi ljudi, danas i ja dugujem, ali porodici i prijateljima i nikome više

17 komentar(a)
Đorđije Pinjatić, Foto: Luka Zeković
17.12.2012. 09:13h

Bivši poslanik i jedna od optuženih u slučaju Zavala, Đorđe Pinjatić, zahtijevao je od policije da uradi bezbjedonosnu procjenu, njega i njegove porodice zbog, kako je naveo, "agresivnog ponašanja određene osobe".

On je demantovao da je riječ o kamatašima, te "ekipi iz Granda", kako su objavili mediji, navodeći da "nikome ništa ne duguje izuzev porodici i prijateljima".

Mediji su danas objavili da je Pinjatić zatražio procjenu bezbjedonosne situcije, zbog dugovanja kamatašima iz podgoričkog kafea Grand.

"Kao što sam tvrdio i ranije, moje povrijeđivanje i još uvijek loše zdravstevno stanje nema nikakve veze sa mojim sukovom sa bilo kim, pa i sa kamatašima. Povrede su nastale kroz vršenje privatih i porodičnih obaveze, a nikako bilo čim drugim", kazao je Pinjatić za "Vijesti" koji je i dalje narušenog zdravlja i loše se kreće.

Pinjatić je prije dva i po mjeseca zadobio prelom noge ispred svoje porodične kuće, prilikom seljenja.

"Kao što sam tvrdio i ranije, moje povrijeđivanje i još uvijek loše zdravstevno stanje nema nikakve veze sa mojim sukovom sa bilo kim, pa i sa kamatašima. Povrede su nastale kroz vršenje privatih i porodičnih obaveze, a nikako bilo čim drugim"
"Kao i svi ljudi, danas i ja dugujem, ali porodici i prijateljima i nikome više. Nikad u životu, pa ni u razgovora sa načelnikom budvanske policije Slavkom Roganovićem, nisam pominjao "Grand". Ne znam ni ko su ti ljudi. Moj razgovor sa Roganovićem se ticao se moje želje da naprave bezbjedonosnu procjenu, usljed nekorektniog i agresivnog ponašanja određene osobe, a koja ni na jedna način nije i ne može biti povezana ni sa dugom ni sa kamatašenjem. Što se tiče Granda, znam gdje se nalazi, ali niti znam niti poznajem bilo koga što se može smatrati takozvanom "ekipom iz Granda", niti znam šta to znači", kazao je Pinjatić.

Kako je "Vijestima rečeno" u budvanskoj policiji o slučaju je upoznat osnovni državni tužilac, koji je ocijenio da tu nema elemenata krivičnog djela, a budvanska policija obaviće razgovor sa osobom koju je Pinjatić označio da mu ugorožava bezbjednost.